Home » , » ΤΑ ΤΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ

ΤΑ ΤΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ





Γράφει ο Spatοurnos
 


Ακούγοντας και βλέποντας όλους αυτούς που μιλούν για σωτηρία, ανάπτυξη, εξάλειψη της φτώχειας, ευαισθησία, μου έρχεται να κάνω εμετό.

Νιώθω ότι δεν αντέχω να ακούω τα ψέματά τους. Ψέματα που τα τελευταία δύο χρόνια επαναλαμβάνονται συνεχώς. Πραγματικά ρίξε μια ματιά στην ιστορία από όσα έχουν αρχίσει ήδη να εφαρμόζονται. και ναι μιλάω για τις περίφημες «διαρθρωτικές αλλαγές», αυτές που τώρα επικαλείται ο επικίνδυνος βουλευτής  της ΝΔ, Άδωνης Γεωργιάδης. Οι διάσημες αυτές αλλαγές λοιπόν σε συνδυασμό με το εκβιαστικό πακέτο μέτρων εφαρμόζονται εδώ και μισό αιώνα με καταστρεπτικά αποτελέσματα για τις χώρες που τα έχουν εφαρμόσει.  Κι όμως οι πολιτικοί που βρίσκονται μέσα στη βουλή προσπαθούν να μας πείσουν ότι παίρνουν πρωτότυπα μέτρα, αναγκαία και με απόλυτη γενναιότητα. Η κατάληξη βέβαια όλων αυτών των μέτρων είναι γνωστή.

Ρωτήστε τις  110 χώρες που ακολούθησαν αυτό το δρόμο της λιτότητας με αποτέλεσμα να καταστρέψουν την οικονομία τους και τη ζωή των πολιτών τους.

Ξέρετε , μας προσβάλλετε που μας μιλάτε σαν υπερασπιστές της ζωής μας. Μας προσβάλετε που λέτε ότι πονάτε, μας προσβάλλετε που μας σώζετε με γενναιότητα. Ξέρετε κύριοι., τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια. ότι κάνετε, το κάνετε για τα αφεντικά σας, για τους εαυτούς σας και για τις τράπεζες τις οποίες υπηρετείτε.

Κουράστηκα να σας ακούω να καυχιέστε για τα κατορθώματά σας. Κουράστηκα να σας ακούω να βρίζετε τον Μαρξ και τον Λένιν. Να βρίζετε εσείς που δεν ανοίξατε ποτέ ένα βιβλίο τους να διαβάσετε, αντιθέτως όμως ξέρετε απ' έξω τον Smith.

Αυτό που ζούμε είναι ο καπιταλισμός ( και ξίνισε τα μούτρα σου  όσο θες διαβάζοντάς το).

Σήμερα δε σκέφτεται κανείς κάποιον τρόπο για να βγει η χώρα από την κρίση, αλλά το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να ακολουθούν αποτυχημένες μεθόδους που προσπαθούν με χίλια ζόρια να τις παρουσιάσουν ως καινούριες.

Κάνε μου τη χάρη, σε παρακαλώ. και σταμάτα να τους ακούς. Βρες την αλήθεια σου στην ιστορία και φτιάξε το μέλλον σου με νέες ιδέες και ιδανικά. Κανένας από όλους αυτούς που υπογράφουν τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, την είσοδο στα « δημόσια» νοσοκομεία με 25 ευρώ, τη διάλυση της παιδείας, δεν μπορεί να σου προσφέρει κανένα μέλλον. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σου στερήσει ότι αγαπάς, να σου πάρει ότι ονειρεύεσαι, να σου στείλει τη ίδια σου τη ζωή στο διάολο.

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙΣ
, ανέτρεψε τα πάντα και παντού. Στην κοινωνία, στην οικονομία, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στα όνειρα. Στείλε τους πίσω στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.







Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template