Home » , » ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΡΕΟΥΣ;

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΡΕΟΥΣ;



ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΡΕΟΥΣ;
Μια απάντηση στους καθηγητές οικονομικών πανεπιστημίων

 Βασίλης Πετρόπουλους                                                                                           vasilpetrop@hotmail.com




Παρακολουθούμε τις τελευταίες εβδομάδες ένα κόλπο- τρικ εξαπάτησης του Ελληνικού λαού και των κατοικούντων εν Ελλάδι στο ότι η διαφθορά, η παραοικονομία (φοροδιαφυγή δηλαδή) είναι η μάστιγα για το ότι η Ελλάδα έχει υπερβολικά μεγάλο δημόσιο χρέος. Η λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ παίρνει και δίνει εδώ και βδομάδες. Πάμε λοιπόν να δούμε με δίχως αυταπάτες και με σοβαρότητα εάν είναι αιτία αύξησης του δημοσίου χρέους η παραοικονομία.

Πρώτα από όλα πρέπει να μας εξηγήσουν οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οι Ελληνικές κυβερνήσεις δηλαδή που κυβέρνησαν τον τόπο και μας «σώζουν» τώρα εδώ και 3 έτη… για ποιόν λόγο τόσα χρόνια που κυβέρνησαν και κυβερνούσαν δεν έκαναν κάτι στο να μειωθεί ή να παταχθεί η παραοικονομία – ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ οι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ αλλά Έλληνες! Γιατί δεν έκαναν κάτι; Διότι απλά αγαπητοί μου, η παραοικονομία είναι συνυφασμένη με το ίδιο το Καπιταλιστικό σύστημα… είτε αυτό γίνεται «νόμιμα» με φόρο-απαλλαγές είτε «μη νόμιμα». Το να υποστηρίζει κάποιος ότι πχ νόμιμα έβγαλε 5 εκατομμύρια ευρώ εκμεταλλευόμενος τους εργαζομένους του πατώντας σε νομικά ερείσματα που οι ίδιοι οι πολιτικοί- αστικές κυβερνήσεις τα πιόνια του Καπιταλισμού δηλαδή ψήφισαν είναι είτε αφελής είτε ηλίθιος… διότι έτσι πρέπει να πούμε οκ και ο Χίτλερ νόμιμα βγήκε… άρα νόμιμα έκανε φούρνους και θαλάμους αερίων και νόμιμα σκότωνε και βασάνιζε Κομμουνιστές, Αριστερούς και Εβραίους. Νόμιμο είναι ότι ψηφίζει και πράττει η τάξη που έχει την εξουσία.

Σύμφωνα με την ίδια την EurostatΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ- η παραοικονομία στην Ελλάδα υπολογίζεται περίπου στο 25% του ΑΕΠ, δηλαδή ¼ των χρημάτων είναι «μαύρα». Άρα εκεί οφείλεται υποστηρίζουν «γνωστοί» καθηγητές πανεπιστημίων η κρίση χρέους. Λόγω παραοικονομίας αυξήθηκε το χρέος μας. Υποστηρίζουν ότι εάν παταχθεί πχ η Φοροδιαφυγή δεν θα είχαμε δημόσιο χρέος και συνεπώς δεν θα χρειαζόμασταν το φάρμακο της λιτότητας. Πάμε να δούμε με δημοσιοποιημένα στοιχεία πόσο είναι αλήθεια αυτό. Αυξήθηκε άραγε το Δημόσιο χρέος λόγο διαφθοράς, παραοικονομίας, λαμογιάς στην Ελλάδα;; Άραγε χώρες με χαμηλό δημόσιο χρέος έχουν χαμηλή ανεργία; έναντι της Ελλάδας; Ας συγκρίνουμε και άλλες πιο διεφθαρμένες και λαμογίστηκες χώρες να δούμε τι δημόσιο χρέος έχουν! [1]

 


Στον σύνδεσμό (πατήστε πάνω) [2] σελίδα: 1 figure:1 θα διαπιστώσετε το χρέος επί το ΑΕΠ μεταξύ 2010-2011. Εάν δείτε τον σύνδεσμό κάτι αξιοπερίεργο θα διαπιστώστε… θα δείτε με έκπληξη ότι το χρέος μας αυξάνετε παρόλο την «σωτηρία» που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μας κάνει… αναρωτιέμαι δεν «πτωχεύουμε τώρα» με μεγαλύτερο δημόσιο χρέος;; Απλά δεν τους ενδιαφέρει το χρέος, τους ενδιαφέρουν τα πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων και το φτηνό εργατικό δυναμικό με μισθούς Κίνας και Βουλγαρίας (που δεν έχει Δημόσιο χρέος και δεν πτωχεύει παρεμπιπτόντως). Σύμφωνα με την Διεθνή Διαφάνεια (2012) [3] θα διαπιστώσουμε (δείτε το site) το ποσοστό λαμογιάς και διαφθοράς στις χώρες του παραπάνω πίνακα. Διαπιστώνουμε με έκπληξη ότι ακόμα και χώρες με μεγάλη διαφθορά έχουν μικρό δημόσιο χρέος. Πχ. Κύπρος (29η θέση, χρέος 83,3%) έναντι της Διεφθαρμένης και Λαμογίστικης Βουλγαρίας (75η θέση και χρέος ΜΟΛΙΣ στο 16,5%) αλλά στην BG οι μισθοί παραμένουν μόλις 128-200 ή και 300 ευρώ το μήνα, με δίχως μεγάλο δημόσιο χρέος, με δίχως Μνημόνια, με δίχως «λαθρομετανάστες», με δίχως σπάταλο κράτος, παρόλο την ανάπτυξη, τα χαμηλά μεροκάματα και τους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές για τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις που «επενδύουν» εκεί! Όσον αφορά την ανεργία [4] διαπιστώνουμε ότι σε χώρες με δίχως μεγάλο δημόσιο χρέος, δίχως διαφθορά όσο η Ελλάδα, δίχως μνημόνια, με δίχως τεράστια ύφεση σαν της Ελλάδας αλλά και με χαμηλά μεροκάματα έχουν αρκετά μεγάλο ποσοστό ανεργίας (Κύπρος 14%, Βουλγαρία 12,4%). Άλλωστε ΜΗΝ ξεχνάμε ότι πρωταθλήτρια στην ανεργία ήταν μέχρι πρότινος  η Ισπανία (διότι την ξεπεράσαμε και αυτή!) όπου η Ισπανία: ΔΕΝ  έχει  την τεράστια ύφεση, ΔΕΝ έχει μνημόνια αλλά η ανεργία είναι στο 26,6% ενώ το δημόσιο χρέος της είναι μόλις 77,4% επί το ΑΕΠ της [5] Ακόμη η Ισπανία είναι σε αρκετά καλή θέση όσον αφορά την διαφάνεια: 30η! Παρόλο όμως την μη διαφθορά, το μη τεράστιο δημόσιο χρέος, ο λαός της και οι νέοι της είναι άνεργοι και πεινάνε! Άλλη μια απόδειξη για το πλαστό ερώτημα: «Μνημόνιο ή αντι-μνημόνιο» μιας και η Ισπανία δεν έχει ούτε μνημόνιο ούτε τεράστια ύφεση ούτε τρομερά μεγάλο δημόσιο χρέος!! Άλλωστε όσο αναφορά την αντι-μνημονιακή ρητορική: Την λιτότητα τα μνημόνια, μας τα επιβάλλει η ΕΕ και η ΕΚΤ μαζί με το ΔΝΤ...Η Τρόικα δεν είναι άλλη από την ΕΕ και το ΔΝΤ! Αυτοί με το «φάρμακο» τους έκαναν 3,4 Εκατομμύρια Έλληνες να ζουν στην φτώχειας. [6] Ο Εχθρός μας είναι ΤΑΞΙΚΟΣ και όχι φυλετικός! Είναι η ίδια η πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ (Αμερικής και Ευρώπης δηλαδή των φίλων και εταίρων μας!). Άλλωστε, Έλληνες ψήφισαν τους νόμους που μας κλέβουν τους μισθούς, τις συντάξεις που μας εξαθλιώνουν! Έλληνες υπόγραψαν μνημόνια, Έλληνες τόσα χρόνια διαχειρίστηκαν την τύχη της χώρας και αύξησαν το χρέος. Έλληνες τιμωρούν όσους είναι πολύτεκνοι και θεωρούν τα παιδιά ως τεκμαρτό. Έλληνες πολιτικοί ήταν Πρωθυπουργοί και Υπουργοί όχι μετανάστες! Έλληνες κυβερνούσαν τόσα χρόνια και σας εξαθλίωναν!!

Σύμφωνα με την Γιούροστατ ο μέσος όρος της παραοικονομίας στην ΕΕ είναι στο 15% δηλαδή ακόμα και σοβαρά, μη διεφθαρμένα κράτη δεν θέλουν ή «δεν μπορούν»  να πατάξουν την παραοικονομία, διότι οι πλούσιοι καπιταλιστές –τα αφεντικά τους - θα αναγκαστούν να χάσουν δισεκατομμύρια ευρώ. Αντί να πατάξουν την φοροδιαφυγή χαρίζουν Τρισεκατομμύρια στις Ιδιωτικές τράπεζες και τους Ιδιώτες! Πάνω από 4,6 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΑΒΑΝ από την αρχή της κρίσης οι καπιτα-ΛΗΣΤΕΣ «νομιμότατα»! [7] και οι ιδιωτικές τράπεζες από την αρχή της κρίσης (μόνο οι Ευρωπαϊκές τράπεζες) έλαβαν το αστρονομικό ποσό των 1,6 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ [8] Ωραία «δημοκρατία»!

Κάποιος θα αναρωτηθεί ότι εάν στην Ελλάδα των λαμογιών, των σκανδάλων, της διαφθοράς, του πελατειακού κράτους, το ποσοστό παραοικονομίας είναι στο 25%... στα « σοβαρά κράτη» της Γερμανίας, Γαλλίας, Αγγλίας το ποσοστό πρέπει να είναι σχεδόν μηδενικό ή έστω χαμηλά μονοψήφιο. Δείτε τον πίνακα [9] για να διαπιστώσετε το ποσοστό επί το ΑΕΠ στην φοροδιαφυγή σε «σοβαρά κράτη» Λέτε να είναι και εκεί ανήμποροι στο να εξαλείψουν την φοροδιαφυγή στην «σοβαρή» Σουηδία, Γερμανία, Φιλανδία;; Λέτε η παραοικονομία να άνθισε τώρα στην κρίση; Δυστυχώς η παραοικονομία δεν άνθησε πάνω στην κρίση και την ύφεση, υπήρχε και πριν τους πολλούς μετανάστες, πριν την λιτότητα, πριν τις περικοπές. Δείτε πόσο λίγο οι αστικές κυβερνήσεις «μείωσαν την παραοικονομία σε σοβαρά κράτη»!

Μήπως είναι όλοι εκεί λαμόγια; Δοσίλογοι; Χαφιέδες; Άχρηστοι; Όχι! Απλά δεν γίνεται διαχείριση μέσα στον καπιταλισμό τόσο σε σοσιαλδημοκρατία (Σουηδικά, Φιλανδικά μοντέλα όπως δυστυχώς πλέον υποστηρίζει και έχει μετεξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ) όσο σε συντηρητικά κράτη (Γερμανία, Αγγλία). Για όσους πιστεύουν και ζουν σε αυταπάτες ότι η νέα Ελληνική κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΔΗΜΑΡ) θα πατάξει την φοροδιαφυγή (παραοικονομία) πρέπει να τονίσω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης στην 7 ετία σε σοβαρά κράτη όπως η Σουηδία, Φιλανδία, Γαλλία, Δανία, Αγγλία κυμαινόταν στο -3 με -3,3%...δηλαδή ούτε μισή μονάδα το έτος. Ακόμα και να υποθέσουμε ότι η Ελληνική κυβέρνηση θελήσει και αποφασίσει να «πατάξει- μειώσει την παραοικονομία» αυτό θα πάρει πάνω από μια  δεκαετία έως τότε;;; Πόσο θα είναι το κέρδος;; 3-6 ή 8 δισεκατομμύρια;; Με τα 370 τι γίνεται;

Άλλωστε σύμφωνα με μια έρευνα [10] 21 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ είναι «κρυμμένα» σε φορολογικούς παραδείσους (λιμνάζοντα κεφάλαια κατά την Μαρξιστική ανάλυση). Δηλαδή οι αστικές κυβερνήσεις της Αγγλίας, Γαλλία, Γερμανία, Αμερικής είναι τόσο άχρηστοι στο να μαζέψουν τις δικές τους « λίστες Λαγκάρντ»;; Μήπως είναι όλοι Δοσίλογοι στην Ευρώπη όπως λέει η ναζιστική φασιστική και φίλο- χουντική Χρυσή Αυγή; Όχι!! Απλά, εξυπηρετούν «την τάξη» που εκπροσωπούν. Δεν είναι δυνατόν η Ισπανική, Πορτογαλική, Αγγλική, Ιρλανδική, Γαλλική, Κυπριακή, Γερμανική κυβέρνηση που υπογράφει περικοπές, μειώσεις μισθών να είναι όλοι προδότες. Απλά υποστηρίζουν το κεφάλαιο, την τάξη που εξυπηρετούν, το Καπιταλιστικό σύστημα. Διότι, οι Μεγαλο-δημοσιογράφοι μαζί με τα τσιράκια τους, μας έπρηξαν τα συκώτια για την λίστα Λαγκάρντ και ότι άλλες χώρες τις αξιοποίησαν. Δηλαδή την αξιοποίησαν και δεν πήραν νέα μέτρα σε Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία;; Για αυτό ¼ (25%) σε μεγάλες βιομηχανικές πόλεις στην Γερμανία είναι κάτω από το Επίσημο όριο φτώχειας (ζουν με λιγότερα από  848 ευρώ τον μήνα στον υπερ-γίγαντα Γερμανία!); Ενώ αυξάνεται η απασχόληση στον Γίγαντα Γερμανία γιατί η μεσαία τάξη γίνεται πιο φτωχή ; Για αυτό στην Ισπανία η ανεργία έχει εκτιναχθεί; Αφού αξιοποίησαν την ανάλογη λίστα Λαγκάρντ!

Συνοψίζουμε, ότι η διαφθορά είναι σύμφυτη στο Καπιταλιστικό σύστημα, είτε αυτό γίνεται με «νομιμότητα» μέσω φοροαπαλλαγών, επιδοτήσεων, χρηματοδοτήσεων είτε μέσω «φορολογικών παραδείσων» .Το δημόσιο χρέος δεν δημιουργείτε ούτε εκτινάσσετε με παράνομες συντάξεις, λίστες Λαγκάρντ που πρέπει να διερευνηθούν και να αποδοθούν ευθύνες! Διότι εάν ήταν έτσι χώρες όπως η Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Αμερική που έχουν προβεί σε ιδιωτικοποιήσεις, που δεν έχουν πελατειακό κράτος, μεγάλο δημόσιο τομέα με κοπρίτες, που δεν έχουν διαφθορά, μεγάλη παραοικονομία όσο εμείς, όπου δεν έχουν τις δικές μας στρεβλώσεις και προβλήματα, θα έπρεπε να είχαν ή πολύ χαμηλό δημόσιο χρέος ή ανύπαρκτο παρόλα αυτά το χρέος τους είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό πχ Αμερικής έχει ξεπεράσει το 100% επί το ΑΕΠ της, της  Ιαπωνίας το 240% της Γερμανίας το 82,8% της Γαλλίας το 91% της Αγγλία 86% Αναρωτιέμαι WHY? ? Εφόσον εκεί είναι ανταγωνιστικοί, παράγουν, δεν έχουν λαμόγια, κοπρίτες, κάνουν ελέγχους, δεν μπαίνουν αβέρτα «παράνομοι μετανάστες», έχουν «σοβαρό» σύστημα, έχουν κάνει αποκρατικοποιήσεις, δίδακτρα σε πανεπιστήμια, έχουν βαριά βιομηχανία, πολεμική βιομηχανία, εξάγουν παντού, παράγουν σχεδόν τα πάντα, αμάξια, όπλα, πυρηνική ενέργεια ... ΔΕΝ έχουν «κρατισμό», σπάταλο κράτος… ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ..ΔΗΛ το κράτος λειτουργεί ΥΠΕΡ του κεφαλαίου με «δημοκρατικό μανδύα». Το δημόσιο χρέος διογκώνετε με «νόμιμες» φόρο απαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου με ιδιωτικοποιήσεις και με μη έλεγχο της κίνησης κεφαλαίων. Για να εξαλειφθεί αυτός ο βραχνάς πρέπει ο λαός, η εργατική τάξη να έρθει στην εξουσία.



*$$$$$$$   £££££££      ҰҰҰҰҰҰҰ   $$$$$$$   £££££££      ҰҰҰҰҰҰҰ   $$$$$$$$


Ποιός κατέχει την πίτα; Όλοι «μαζί τα φάγαμε»; Εάν ναι! Γιατί δεν είμαστε όλοι ζάμπλουτοι;

Όσον αφορά τον Καπιταλισμό και την «αστική δημοκρατία» είναι « νομιμότατο» και « δημοκρατικότατο» το 0,6% του παγκόσμιου πληθυσμού να κατέχει το 39,3% του Παγκόσμιου Παραγόμενου πλούτου στον πλανήτη ΓΗ- έρευνα για τον παγκόσμιο πλούτο 2012- [11] ! Εάν βάλουμε μαζί και τους «λεγόμενους μεσαίους με πάρα πολύ υψηλά εισοδήματα» το ποσοστό του 8,1% κατέχει το 82,4% του Παγκόσμιου πλούτου! Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία της έρευνας το 70% του Παγκόσμιου πληθυσμού (69,3% για την ακρίβεια) ζει με λιγότερα από 10.000$ το χρόνο!! Ωραίος ο καπιταλισμός… δίνει μισθολογικές διαφορές και ίσες ευκαιρίες και προπάντων δεν έχουμε όλοι τα ίδια..! Τότε γιατί τον πλούτο τον έχει μόνο η μειοψηφία; Ρητορικό ερώτημα. Εάν δούμε πάλι τα στοιχεία της ίδια έρευνας για το προηγούμενο έτος (2011) σελ. 14 πυραμίδα πλούτου [12] θα διαπιστώσουμε ότι οι ζάμπλουτοι ήταν λιγότεροι (0,5% του παγκόσμιου πληθυσμού) και κάτεχαν το 38,5% του παγκόσμιου πλούτου! Ενώ οι φτωχοί με εισόδημα κάτω από 10.000 $ ήταν σε ποσοστό 67,6% Δηλαδή, μέσα σε κρίση, στο κραχ, στην κατάρρευση, οι πλούσιοι όχι μόνο δεν χάνουν αλλά αυξάνονται και σε ποσοστό. Όλα αυτά μέσα στην «αστική Καπιταλιστική δημοκρατία» σε σχέση μόλις με πέρσι οι πάμπλουτοι αυξήθηκαν σε αριθμό από ο,5% σε ο,6%!! Άρα, « ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ» λοιπόν πεθαίνουν τα παιδάκια από την πείνα στην Αφρική, Ρωσία (μετά την διάσπαση της ΕΣΣΔ), Λατινική Αμερική, Μεξικό. « Νομιμότατα» εκπορνεύονται για να ζήσουν παιδιά στην Λατινική Αμερική, χώρες πρώην Ανατολικού Μπλοκ, Ταϊλάνδη, Φιλιππίνες. « Νόμιμα», διότι άλλος κατέχει τον πλούτο που οι ίδιοι, εργάτες παράγουν! Εάν είναι « δημοκρατία» το 8,1% να κατέχει το 82,4% του Παγκόσμιου πλούτου… τότε κάτι λάθος μου έμαθαν στο σχολείο… διότι « δημοκρατία» σημαίνει η πλειοψηφία να κατέχει την δύναμη και την εξουσία… όχι η οικονομική ολιγαρχία… αλλά ξέχασα… έχουμε ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ άρα όχι δημοκρατία!

Κάποιος αφελής, κακόβουλος ή μικρο-αστός όπου ζει ακόμα σε αυταπάτες θα αναφωνήσει: Στο ότι στο καπιταλιστικό σύστημα έχουμε μισθολογικές διαφορές, ο καθένας θα αμειφτεί με την προσφορά και την παραγωγικότητα του. Ο αφελής ή βολεμένος θα αναρωτηθεί: τι Θα ήθελες σοσιαλισμό; θα ήθελες να αμείβεσαι το ίδιο με έναν εργάτη ενώ εσύ έχεις πτυχία; Έχεις μοχθήσει; Διαβάσει; Τι θες δηλαδή ο Ιατρός να παίρνει τα ίδια με τον εργάτη; Κάτι που ο σοσιαλισμός ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕ [13] Ο σοσιαλισμός (ανώριμος/πρώιμος κομμουνισμός) είπε « στον καθένα ανάλογα με την εργασία του» άλλη μια φορά διαστρεβλώνουν σκόπιμα τον σοσιαλισμό! Από ότι γνωρίζω, στην Ελλάδα ζούσαμε και ζούμε σε καπιταλισμό τόσα χρόνια εκτός εάν κάποιος θεωρεί ότι είχαμε σοσιαλισμό-κομμουνισμό… εγώ πάντως έβλεπα στην σημαία της ΕΕ τα αστεράκια και όχι τα σφυροδρέπανα. Στην Ελλάδα ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ, την περίοδο της ανάπτυξης, των Ολυμπιακών αγώνων... η επίσημη ανεργία ήταν «κολλημένη» στο 9-10% Στην Ελλάδα της Ανάπτυξης και όχι της ύφεση η γενιά των 700-800 ευρώ που είχε τελειώσει Πανεπιστήμια που είχε πραγματοποιήσει και Μεταπτυχιακές Σπουδές, αναγκαζόταν να ζει στο ίδιο σπίτι των γονιών του και να περιμένει το χαρτζιλίκι από την σύνταξη της γιαγιάς του παππού ή του μπαμπά για να πάει για καφέ. Αυτά τα πραγματικά γεγονότα ήταν τότε στην περίοδο των παχιών αγελάδων και της «ανάπτυξης»! Στην Ελλάδα της ανάπτυξης του 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 οι « εκπαιδευόμενοι» ιατροί, οι νοσηλευτές αμείβονταν με 800-900 ή στην καλύτερη περίπτωση 1200 ευρώ αυτοί οι μισθοί ήταν στην Ελλάδα της ΕΕ και του Ευρώ. Στην Ελλάδα, πριν την κρίση η νόμιμη αμοιβή (όχι τα παράνομα μαύρα χρήματα, διότι ήταν παράνομα εάν κάποιος ζούσε έτσι) του δασκάλου ήταν 900 ευρώ και μιας καθαρίστριας 700-800 Στην Ελλάδα που δεν πτώχευε, που δεν ήταν Τιτανικός – πριν την κρίση- ο γυμναστής έπαιρνε 3 ευρώ την ώρα σε γυμναστήριο ανασφάλιστος και ο εργάτης 2,5-4 ευρώ… Στον καπιταλισμό ο κομμωτής/κομμώτρια έπαιρνε 20-30 ευρώ για ένα κούρεμα και χτένισμα και ο καθηγητής 15-20 ευρώ στο ιδιαίτερο μάθημα. Στην Αγγλία που έχει καπιταλισμό κάποιος που έχει Phd και εργάζεται σε γραμματεία του Πανεπιστημίου λαμβάνει μηνιαία 1100 λίρες (αναφέρω Αγγλία μιας και έκανα μεταπτυχιακό και γνωρίζω). Η αυταπάτη ότι ο καπιταλισμός δίνει περισσότερα σε κάποιον που προσπάθησε ή έχει περισσότερα προσόντα είναι μια ηλιθιότητα. Διότι κάποιος με 3 γλώσσες και μάστερ αμειβόταν το ίδιο και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα με κάποιον απόφοιτο λυκείου… το θέμα δεν είναι πόσο αμείβεσαι ή εάν παίρνεις τα ίδια… το θέμα είναι να ζεις αξιοπρεπώς και να σου δίνει το κράτος παροχές.. άλλωστε δεν είναι κακό να παίρνουμε όλοι τα ίδια, διότι ο καθένας δεν είχε και τις ίδιες ευκαιρίες στην ζωή του… άλλωστε εάν γεννιόσουν από πατέρα πλούσιο άνετα έκανες πτυχίο και μάστερ εάν από εργατική- λαϊκή οικογένεια… στέναζες και δανειζόσουν! Όμως μην ζορίζεστε, τώρα τα ίδια παίρνουμε – μιλώ πάντα για τα νόμιμα χρήματα-όχι τα « μαύρα»: Την σήμερον ημέρα απόφοιτοι πανεπιστημίου μισθοί 400-600 ευρώ… εργάτες 200-500 ευρώ!

Μην είστε απαισιόδοξοι όπως είπε και ο Πρωθυπουργός μας. Μην μου αγχώνεστε. Έρχονται νέες θέσεις εργασίες… ο Έλλην «πατριώτης και Δεξιός» Σαμαράς που «κυνηγά προσωπικά επενδύσεις» μαζί με τον ακροδεξιό Κοινοβουλευτικό του Εκπρόσωπο τον « τσεκουράτο Χουντικό» Βορίδη θα φέρει λάφυρο από το κυνήγι του.. 350.000 νέες θέσεις εργασίας εντός καπιταλισμού και ευρώ με μισθούς 400 ευρώ [14] . Σας σώζουν οι πατριώτες, Δεξιοί και Ακροδεξιοί (ΛΑ.Ο.Σ.) που ψήφισαν τα Μνημόνια που κυβερνούν και κυβερνούσαν τόσα χρόνια. Έλληνες σας κυβερνούσαν όχι Πακιστανοί, ούτε Αφγανοί, Βούλγαροι, Αλβανοί… Έλληνες Πολιτικοί! Ο πατριωτισμός στον καπιταλισμό είναι όσο δεν θίγονται τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Όσο δεν θίγεται η τsέπη τους. Άλλωστε Έλληνες εκλεγμένοι από εμάς εκχωρούν και υπογράφουν παράδοση «Εθνικής Κυριαρχίας»! Το πρώτο μνημόνιο που εκχωρεί Εθνική Κυριαρχία το υπόγραψε το ΠΑΣΟΚ, η Μπακογιάννη (διαγράφτηκε από την ΝΔ αλλά μετά ξανά-πήγε), το ακροδεξιό ΛΑ.Ο.Σ. όπου οι «πατριώτες» και ακροδεξιοί βουλευτές του μετακόμισαν στην ΝΔ και κυβερνούν (Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Πλεύρης). Αυτοί ξεπουλούν την Ελλάδα και εσείς τους ψηφίσατε! Την παράδοση Εθνικής Κυριαρχής που τώρα θυμήθηκε και φωνάζει ο Καμμένος κατά των πρώην « συναγωνιστών και συντρόφων του» [15] καθώς και  η Ναζιστική ακροδεξιά Χρυσή Αυγή Δεν την υπογράφουν οι «εγκληματίες μετανάστες» αλλά οι Έλληνες Χριστιανοί!

Τέλος η «δημοκρατία τους» ακόμη και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο είναι τόσο μεγάλη, που φοβούνται να αφήσουν τους Βρετανούς πολίτες να κάνουν δημοψήφισμα με θέμα «Μέσα ή Έξω από την ΕΕ» παρόλο που όλα τα ΜΜΕ (κανάλια, εφημερίδες, ράδια) θα κάνουν πλύση εγκεφάλου υπέρ της ΕΕ, διότι ξέρουν ότι ο λαός θα πει έξω από την ΕΕ. [16] Φοβούνται τα δημοψηφίσματα, δηλαδή την ίδια την δημοκρατία τους ενώ λασπολογούσαν ότι σε χώρες της πρώην ΕΣΣΔ δεν άφηναν τον κόσμο να ψηφίσει να κάνει δημοψηφίσματα. Ενώ αυτοί τώρα αφήνουν;;  Είναι τόσο σοβαρά Ευρωπαϊκά κράτη (Αγγλία, Ολλανδία) όπου στην «σοβαρή» Αγγλία πρότειναν να πουλάνε το «χόρτο, μπάφο» σε φαρμακεία [17] μαζί με τις καπότες πάρε και μια δόση. Παρόλο τις επιστημονικές έρευνες ότι και τα λεγόμενα «ελαφρά ναρκωτικά» βλάπτουν τρομερά και θα «διαφημιστούν – νομιμοποιηθούν ως καλά» στην συνείδηση του λαού!! Άντε και στην νομιμοποίηση της ηρωίνης σε μια δεκαετία βρε. Άλλωστε, για σημαντικά θέματα όπως το κόμμα των παιδεραστών που « νομιμοποιήθηκε» στην «σοβαρή» Ολλανδία του μπάφου, δεν χρειάζεται να αποφασίσει ο λαός ή το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ενώ κομμουνιστικά κόμματα απαγορεύονται δια νόμου σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά οι παιδόφιλοι ΟΧΙ!!. Στην « αστική δημοκρατία τους» νομοθετούν και δέχονται τους παιδόφιλους στην Βουλή [18] . Να την βράσω την αστική σας δημοκρατία! Ελάτε λοιπόν να αναφωνήσουμε όλοι μαζί: Ζήτω το Ευρώ-ΕΕ «ζήτω ο καπιταλισμός ηλίθιε»!!!  


 

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template