Home » » Καταγγελία κατά της Χρυσής Αυγής από Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικής

Καταγγελία κατά της Χρυσής Αυγής από Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικής

Ε ΕΛΜΕ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                  ΠΑΛΛΗΝΗ 14-11-2012

Ψήφισμα-καταγγελία της Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής
Η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή συνεχίζει τις προκλήσεις, ενόψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου. Η υμνήτρια της χούντας, αποκαλεί το "Πολυτεχνείο" μια ψευδεπίγραφη έννοια αντίστασης εναντίον του στρατιωτικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου 1967 και κατηγορεί τους εκπαιδευτικούς, γιατί στα σχολεία «με θεατρικά σκετς, με άθλια ψέματα προσπαθούν να δηλητηριάσουν τις αγνές ψυχές των μικρών παιδιών κάνοντάς τα να μισούν το στρατό»….
 Για το λαό το αγωνιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι ιδιαίτερα επίκαιρο σήμερα που οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα βιώνουν την αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και Τρόικας, που αφήνει εκατομμύρια ανέργους, υποσιτισμένα παιδιά, σχολεία χωρίς πετρέλαιο, εργαζόμενους  χωρίς δικαιώματα με μισθούς πείνας, έτσι  ώστε να αυξάνονται τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, μια φασιστική οργάνωση ιδεολογικών και πολιτικών απογόνων του ναζισμού, δεν τα έχει  βάλει ποτέ με κανέναν από αυτούς που καταδικάζουν τους "Έλληνες" στη φτώχεια, αλλά τους υμνεί για την "συνεισφορά τους τόσο στα κρατικά έσοδα όσο και σε θέσεις εργασίας". Ποτέ δεν παρενέβη και δεν κατήγγειλε μεγαλοεπιχειρηματίες  που μειώνουν μισθούς, έχουν απλήρωτους και ανασφάλιστους τους εργαζόμενους, που τρομοκρατούν και απολύουν εργαζόμενους. Πρόσφατα στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής, ζήτησε νέα κίνητρα και φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές.
Αντίθετα τα βάζει με τους μετανάστες, τους "Έλληνες" απεργούς, τους  διαδηλωτές και με όποιον αντιστέκεται στη βάρβαρη πολιτική  που εφαρμόζουν Ε.Ε και ΔΝΤ στη χώρα μας. Πρωτοστατεί στους ξυλοδαρμούς μεταναστών, στη  δημιουργία δουλεμπορικών "Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας" –με ανασφάλιστους εργάτες των 18 ευρώ την ώρα. Καταθέτει ερωτήσεις βουλευτών για παιδιά μεταναστών σε παιδικούς σταθμούς, χωρίς να λέει κουβέντα για το κλείσιμο σχολείων και τις συγχωνεύσεις παιδικών σταθμών. Προσπαθεί να τρομοκρατήσει την εκπαιδευτική κοινότητα(δίωξη νηπιαγωγού στο Νυδρί, μαθητές στο Λαγκαδά, Καλλιθέα). Για αυτό και η  φασιστική Χρυσή Αυγή λέει "έξω η πολιτική από τα σχολεία", για να παραμείνει μέσα στα σχολεία ανέγγιχτη η κυρίαρχη πολιτική που θέλει  εργαζόμενους των 400€.
 Την ίδια ώρα η κυβερνητική προπαγάνδα εκμεταλλεύεται, αν δεν υποθάλπει την εγκληματική  δραστηριότητα των νοσταλγών του Χίτλερ,  υιοθετώντας τη «θεωρία των άκρων», εξισώνοντας ναζιστικά υβρίδια με αγωνιστές που έχουν αναλώσει τη ζωή τους στην υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων,  για να κτυπήσει τη λαϊκή αντίδραση ενάντια στα βάρβαρα μέτρα λιτότητας και στην πολιτική ισοπέδωσης των εργαζομένων, για να νομιμοποιήσει την κρατική καταστολή σε όσους αντιτίθενται στην κυβερνητική πολιτική.
Η Ε΄ΕΛΜΕ καλεί όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε συσπείρωση ενάντια στο φασισμό. Για το φασισμό η αιτία της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης είναι ο μετανάστης, ο δημόσιος υπάλληλος, οι απεργοί,  και όχι ένα σύστημα που εξαθλιώνει τον κόσμο της εργασίας. Η Χρυσή Αυγή δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια παρά μόνο με οργανωμένη αντίσταση από το λαϊκό κίνημα , με αποκάλυψη του ρόλου του φασισμού και των ταγμάτων εφόδου στην κατοχή, με παρέμβαση μέσα στην κοινωνία, για να αποκαλυφθεί ότι είναι το μακρύ χέρι του συστήματος.
  • Για το λόγο αυτό  καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να απευθυνθούν στους μαθητές και στους γονείς αξιοποιώντας με τον πιο πρόσφορο τρόπο την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ. Καλούμε  τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων να πάρουν πρωτοβουλία για αντιφασιστική δράση στα σχολεία   
  • Αναδεικνύουμε στις γιορτές του Πολυτεχνείου το αντιφασιστικό περιεχόμενο της εξέγερσης του Νοέμβρη συνδέοντας το με το σήμερα.
  •   Η ΕΛΜΕ το επόμενο διάστημα θα πάρει αντιφασιστική πρωτοβουλία απευθύνοντας κάλεσμα σε γονείς, μαθητές σωματεία και κοινωνικούς φορείς.
  •  Συμμετέχουμε ενεργά στον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου   και στο μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στην πολιτική φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού και εναντίον της πολιτικής της Ε.Ε και ΔΝΤ που με την πολιτική τους εκτρέφουν το αυγό του φιδιού στη χώρα μας. Για να το χρησιμοποιήσουν αργότερα , όταν η λαϊκή οργή  απειλήσει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική τους και αποφασίσουν οι εργαζόμενοι να πάρουν την τύχη στα χέρια τους.
Εμπρός να παλέψουμε για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για μας και τα παιδιά για όλο το λαό ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή και θρησκεία».

        Η  πρόεδρος                                                                             Ο γραμματέας
        Άννα  Μπαχτή                                                                      Δημ. Μπαξεβάνης

Babushka
14-11-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template