Home » » Google: Ραγδαία αύξηση της κυβερνητικής παρέμβασης

Google: Ραγδαία αύξηση της κυβερνητικής παρέμβασης


Οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο έκαναν συνολικά 21.000 αιτήσεις τους τελευταίους έξι μήνες σύμφωνα με τις μηχανές αναζήτησης της google.
 
Η έκθεση διαφάνειας δείχνει ότι διαδικτυακή κυβερνητική παρακολούθηση αυξάνεται ραγδαία.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έκανε τις περισσότερες αιτήσεις ζητώντας λεπτομέρειες 7.969 τους πρώτους 6 μήνες του 2012. Η Τουρκία βρίσκεται στην κορυφή των αιτήσεων για την αφαίρεση περιεχομένου.
 
Η google από κοινού με άλλες εταιρίες τεχνολογίας και επικοινωνίας λαμβάνει τακτικά αιτήματα από κρατικούς φορείς και δικαστήρια σε όλο τον κόσμο για να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό της.
 
Η έκθεση διαφάνειας δημοσιεύεται 2 φορές το χρόνο από το 2009 και έχει αποτυπωθεί σταθερή αύξηση των αιτήσεων για δεδομένα από τις κυβερνήσεις. Το 2009 έλαβαν 12.539 αιτήσεις ενώ η τελευταία μιλάει για 20.939 αιτήσεις.
 
Η έκθεση λειτουργεί ως ταγός για τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο δήλωσε ένας εκπρόσωπος της google στο BBC. Αντικατοπτρίζει νόμους που ισχύουν σε  κάθε χώρα. Για παράδειγμα στην Τουρκία υπάρχουν ειδικοί νόμοι για τη δυσφήμηση δημοσίων προσώπων, ενώ στη Γερμανία έχουμε αιτήματα για την αφαίρεση νεοναζιστικού περιεχομένου.
 
"Στη Βραζιλία παίρνουμε πολλά αιτήματα για την αφαίρεση περιεχομένου κατα τη διάρκεια εκλογών εξαιτίας ενός νόμου που απαγορεύει τη σάτιρα των υποψηφίων."
 
"Ελπίζουμε ότι η έκθεση θα ρίξει φώς στο πώς οι κυβερνήσεις αλληλεπιδρούν με διαδικτυακές υπηρεσίες και πώς οι νόμοι αντανακλώνται στη διαδικτυακό περιεχόμενο". 
 
Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν κατά πολύ τα αιτήματα των δεδομένων αν και Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο είναι επίσης στις πρώτες 10 χώρες.
 
Η google δήλωσε ότι οι τρείς είναι οι κορυφαίοι λόγοι που επικαλείται η κυβέρνηση για την αφαίρεση περιεχομένου. Πρώτον η δυσφήμηση, δεύτερον η προστασία της ιδιωτικής ζωής και τρίτον της ασφάλειας.
 
Παγκόσμια οι αρχές προέβησαν σε 1.789 αιτήσεις για αφαίρεση περιεχομένου εκ των οποίων τα 1.048  έγιναν τους τελευταίους έξι μήνες του 2011.
 
Κατά την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο η Τουρκία έκανε 501 αιτήματα για αφαίρεση περιεχομένου εκ των οπoίων τα 148 σχετίζονταν με τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. 
Άλλες αιτήσεις περιλαμβάνουν περιεχόμενο πορνογραφίας και πνευματικών δικαιωμάτων. 
 
Η google έχει τα δικά της κριτήρια για το αν θα αφαιρέσει κάποιο περιεχόμενο απαιτώντας οι αιτήσεις να αφορούν κάτι συγκεκριμένο και να προέρχονται από κάποια ανώτερη αρμόδια αρχή.
 
Για παράδειγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο η google έλαβε αίτημα της αστυνομίας να αφαιρεθούν 14 αποτελέσματα αναζήτησης τα οποία συνδέονται με ιστοσελίδες που επικρίνουν την αστυνομία υποστηρίζοντας ότι άτομα που τα διαχειρίζονται συμμετείχαν σε εγκλήματα. Το περιεχόμενο δεν αφαιρέθηκε.
Babushka
14-11-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template