Home » » ΒΕΡΟΙΑ- Αθώοι οι 8 της κατάληψης "Αφροδίτης 8"

ΒΕΡΟΙΑ- Αθώοι οι 8 της κατάληψης "Αφροδίτης 8"

Αθώοι κρίθηκαν οι 8 κατηγορούμενοι πολίτες της Βέροιας που είχαν προσαχθεί μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στην κατάληψη της Αφροδίτης 8. Οι πολίτες οδηγήθηκαν αρχικά στην ΑΔ Ημαθίας και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες με βασική αυτή της "παράνομης κατάληψης δημόσιου κτηρίου".
Την Παρασκευή το μεσημέρι και μετά τη διήμερη αναβολή που πήραν δικάστηκαν από το τριμελές...

 πλημμελειοδικείο της Βέροιας και κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι για την πράξη αυτή.
Σε ορισμένους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν μικρές ποινές επειδή αρνήθηκαν να υποστούν τη διαδικασία της εξακρίβωσης (για πολλοστή φορά) στην αστυνομία.
Να σημειώσουμε ότι ομάδα πολιτών της Βέροιας προχώρησε στις αρχές Σεπτεμβρίου σε κατάληψη ενός εγκαταλειμμένου δημοτικού κτηρίου που βρίσκεται επί της οδού Αφροδίτης 8. Με προσωπική εργασία το κατέστησαν λειτουργικό και σκόπευαν να το μεταμορφώσουν σε χώρο ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας χωρίς πάτρωνες και εξουσίες.
Ωστόσο, η διοίκηση του δήμου Βέροιας και η δήμαρχος προσωπικά προσέφυγαν στην αστυνομία και μήνυσαν τους καταληψίες. Λειτούργησαν όπως ακριβώς τους καθοδήγησε πολιτικά η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής που με ανακοίνωσή της είχε καταγγείλει την κατάληψη και εγκαλούσε το δήμο.
Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο δήμο Βέροιας που δια του συμβούλου Νεστορόπουλου έθεσε το θέμα στη συνεδρίαση της προηγούμενης βδομάδας και κάλεσε τη διοίκηση να αντιδράσει.
Είναι φανερό ότι ενέργειες σαν και την κατάληψη χαλάνε τη σούπα του πολιτικού συστήματος, αναδεικνύει τα άκρως συντηρητικά ανακλαστικά του και κατεδαφίζει τις "προοδευτικές" παρόλες που κατά καιρούς χρησιμοποιούν οι άνθρωποι της διοίκησης του δήμου Βέροιας.

http://xronika05.blogspot.gr/2012/10/8-8.html
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template