Home » , » Η ΕΠΙΣΤΟΦΗ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ

Η ΕΠΙΣΤΟΦΗ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ



Τελικά κατά πόσο είναι ευρέως γνωστό το ότι όταν κοιτάς το δέντρο χάνεις το δάσος?   
Αυτή ακριβώς είναι η ερώτηση η οποία θα πρέπει να απαντηθεί.  
Αυτό δεν είναι κάτι αυθαίρετο αλλά κάτι το οποίο θα πρέπει να ενσωματώσουμε στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα, από το πιο απλό μέχρι και το πιο πολύπλοκο. 
Και εξηγούμαι για το τι εννοώ με τον τίτλο επιστροφή στα βασικά.  
Είμαι υπέρ της άποψης ότι όταν αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα, η λύση αυτού του προβλήματος βρίσκεται στην  απαρχή του, δηλαδή ο απλός, τυπικός τρόπος σκέψης καθιερωμένος εδώ και αιώνες.  
Αν λοιπόν ανάγουμε αυτό το σκεπτικό σε κύρια πολιτικά ζητήματα τότε το δίπολο στο οποίο θα κληθεί ο καθένας να απαντήσει είναι καπιταλισμός ή όχι καπιταλισμός.  
Σε αυτό το σημείο ακριβώς είναι που σήμερα έχουμε χάσει την μπάλα καθώς η μόνη διαμόρφωση γνώμης βρίσκεται στους μισθούς, τις συντάξεις, το ζήτημα του ευρώ κοκ. (μία κουβέντα την οποία σίγουρα έχουν μετατοπίσει και τα αστικά κανάλια) αποφεύγοντας για ακόμη μία φορά την κριτική στο ίδιο το οικονομικοκοινωνικό σύστημα του καπιταλισμού που γεννά όλα τα παραπάνω προβλήματα καθώς και μια σειρά άλλα που θα χρειάζονταν 200 σελίδες για να αριθμήσεις!  
Αντί δηλαδή να αναρωτιόμαστε και τελικά να κρίνουμε τα βασικά στοιχεία της φύσης του καπιταλισμού όπως η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, η ανισότητα μεταξύ των ανθρώπων (σε κάθε της έκφραση είτε είναι οικονομική/κοινωνική/πολιτική), οι πόλεμοι για την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών (και ως εκ τούτου οι εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί),  η ΠΕΙΝΑ που προκύπτει από την  άνιση οικονομική κατανομή όπως και η εγκληματικότητα και πολλά πολλά άλλα. 
Αναλωνόμαστε σε ζητήματα που έχουν βέβαια σημασία αλλά δευτερεύουσα. 
Για να μην υπάρχουν και παρερμηνείες βέβαια, σε καμία των περιπτώσεων δεν είμαι υπέρ της άποψης ότι ο καθένας θα πρέπει να κάθεται και να σκέφτεται μόνος του και ότι έτσι θα συνειδητοποιηθούν όλοι και θα αλλάξει ο κόσμος (κάτι που έρχεται ενάντια στην ταξική πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού) απλώς είμαι της άποψης ότι η απάντηση σε όλα τα επιμέρους προβλήματα είναι όπως είπα η αρχή του ίδιου προβλήματος το οποίο ναι, έχει όνομα και ονομάζεται καπιταλισμός. 

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template