Home » » ΤαΨιΛάΤηΣΕβΔοΜάΔαΣ (μέρος β')

ΤαΨιΛάΤηΣΕβΔοΜάΔαΣ (μέρος β')


«Καμπανάκι» για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κρούουν οι πρυτάνεις προς  την υπουργό Παιδείας, Φρόσω Κιάου. Σε συνάντηση που είχαν, οι πρυτάνεις έθεσαν με έμφαση το θέμα της διακοπής της χρηματοδότησης των ΑΕΙ στο τέλος του Ιουνίου και την αδυναμία των Ιδρυμάτων να λειτουργήσουν χωρίς τις απαραίτητες πιστώσεις!
''Πάντως αν καταγγείλουμε το μνημόνιο , 
τα πανεπιστήμια θα κλείσουν....''

Την έκθεσή της για τις επιπτώσεις μιας 
ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ,παρουσίασε η Εθνική τράπεζα .
Ειδικότερα:
- Η Έκθεση κάνει την αβάσιμη υπόθεση ότι η εισαγωγή νέου νομίσματος θα σημαίνει τεράστια μείωση του ΑΕΠ .( κάτι που συμβαίνει ήδη τώρα με μνημόνιο και ευρώ...)
- αναφέρεται σε κίνδυνο υπερπληθωρισμού καθώς μεταφράζει την διολίσθηση της ισοτιμίας σε εσωτερική αύξηση τιμών, (η οποία δεν είναι αυτόματη , άσε που αυξήσεις στις τιμές συμβαίνει τώρα με μνημόνιο και ευρώ) 
- Μιλά για αυτόματη αύξηση της ανεργίας στο 33% .(τύφλα να 'χει ο Γκέμπελς! Πια ανεργία ; αυτή που με το μνημόνιο και το ευρώ ανεβαίνει 1-2% κάθε μήνα;)
Το σημαντικότερο είναι πως , τόσο καιρό δεν μας είχε αναλύσει της επιπτώσεις της εφαρμογής του μνημονίου πάνω στους οικονομικούς δείκτες και την κοινωνία (σαν να μην έτρεχε τίποτα.... αλλά τώρα βρήκε το πρόβλημα)
Τι να πω; 
Παλιά είχανε ΤΑΝΚΣ τώρα έχουνε ΜΠΑΝΚΣ.....

Καινούργιος φασίστας στην πιάτσα της πολιτικής και μάλιστα με γραβάτα ο Τζήμερος. 
Ο διαφημιστής που θέλει να γίνει μέρος της λύσης  της κρίσης, όπως λέει, βγήκε και μίλησε για τους μετανάστες και τα μεροκάματα που πρέπει να παίρνουν.
Ο κος Τζήμερος, πρότεινε να μην έχουν καλύτερη διαβίωση οι μετανάστες από αυτή που είχαν στις πατρίδες τους ώστε όταν τηλεφωνούν στους δικούς 
τους, να μην τους λένε ότι είναι καλά στην Ελλάδα 
και αυτό να αποτελέσει κίνητρο για να μην έλθουν άλλοι μετανάστες !!!
Σκασμένος από ζήλια απ'τα ποσοστά του Μιχαλολιάκου 
πρότεινε ακόμα να χρησιμοποιούνται οι μετανάστες σε 
επιχειρήσεις που έχουν ανταγωνισμό από τις αντίστοιχες στη Βουλγαρία πληρώνοντάς τους με τα ίδια μεροκάματα.
Ο Τζήμερος, ο συνεταίρος του Μάνου, είναι η άλλη πλευρά του φασιστικού κινδύνου και θα πρέπει να του κοπεί ο βήχας. Αρκετά πια με τους φασίστες που ξεσάλωσαν επιχειρώντας να εκμεταλλευτούν τη δυστυχία και την απογοήτευση των συμπολιτών.

«Δόξα και Τιμή στη Χρυσή Αυγή» φώναξε το βράδυ της Δευτέρας ο άγνωστος που μαχαίρωσε αλλοδαπό στους συρμούς των ΗΣΑΠ!
Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων των ΗΣΑΠ, το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν το τρίτο στη σειρά, τους τελευταίους μήνες στους ΗΣΑΠ .
«Είμαστε απέναντι σε κάθε φαινόμενο βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας. Η μεγάλη φτώχεια, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και η κοινωνική ερήμωση,  αποτέλεσμα των αντεργατικών πολιτικών των δυο τελευταίων χρόνων, δεν πρέπει να βάλουν σε κίνδυνο κάθε έννοια αλληλεγγύης, ανθρωπισμού και σεβασμού της ανθρώπινης ζωής .Όσοι αναζητούν πάνω στα κοινωνικά ερείπια, το ιδεολογικό υπόβαθρο, για να δικαιολογήσουν συμπεριφορές φασιστικής βίας και λαϊκισμού, με σκοπό να δηλητηριάσουν την κοινωνία, θα  βρεθούν αντιμέτωποι με την καθολική αποδοκιμασία των εργαζομένων, των συνδικάτων και του Ελληνικού Λαού» 
Μπράβο στους εργαζόμενους, αλληλεγγύη στους μετανάστες , ΣΚΑΤΑ στους φασίστες!

Ξύλο και χημικά ,από τα ΜΑΤ του Μπουτάρη στους εργαζόμενους του δήμου!
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον δήμο Θεσσαλνίκης, Ηλίας Μανουσαρίδης καταγγέλλει: «Τα ΜΑΤ χτύπησαν τους εργαζόμενους. Η δημαρχεία τελεί υπό κατάληψη από την αστυνομία καθώς η διοίκηση Μπουτάρη θέλει να προστατέψει τα συμφέροντα των εργολάβων».
Το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας έγινε, από τον προοδευτικό κο Μπουτάρη που ως γνωστόν εκλέχτηκε με την υποστήριξη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΔΗΜ.ΑΡ...

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template