Home » , » Τα θύματα του αποκλεισμού...

Τα θύματα του αποκλεισμού...


Το καινούργιο παγκόσμιο φαινόμενο, δεν είναι τόσο τα θύματα της νέας εκμετάλλευσης , αλλά τα θύματα από τον αποκλεισμό . Σήμερα όλο και λιγότεροι άνθρωποι χρειάζονται για την δημιουργία του πλούτου. 
Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά στο πιο ακραίο φαινόμενο αποκλεισμού σχεδόν του 1/3 του πληθυσμού ! Αυτό που ακουγόταν σαν απειλή 20 χρόνια νωρίτερα , σήμερα γίνεται πραγματικότητα. 
Αν δεν θέλουμε να χωρίσουμε την κοινωνία στα δύο , δηλαδή σε ενταγμένους και αποκλεισμένους , τότε πρέπει να απορρίψουμε στο σύνολο της την σημερινή πολιτική των ισχυρών κρατών και των παγκόσμιων υπερεθνικών οργανισμών που αυτά ελέγχουν. 
Ένα αντίστοιχο είδος διαχωρισμού παγκόσμια κατασκευάζεται μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν μια παγκόσμια οικονομική τάξη και αυτών που την απορρίπτουν και καταγγέλλονται ως υποστηρικτές μιας παγκόσμιας ''αταξίας. 
Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και οι αγορές πιέζουν ώστε να αποκλεισθούν όσο το δυνατό περισσότεροι από ένα είδος ευημερίας που ακριβώς δικές τους δυνάμεις απολαμβάνουν. 
Στα θύματα του αποκλεισμού πρέπει να συμπεριλάβουμε , μεγάλες ομάδες μεταναστών , που άφησαν τις πατρίδες τους και τις οικογένειες τους γιατί έμειναν χωρίς δουλειές , χωρίς επιλογές , χωρίς ελπίδα. 
Παρότι ο καπιταλισμός και η ελεύθερη αγορά βλέπει και θέτει τον άνθρωπο ως εμπόρευμα , τον εμποδίζει να κινείται ελεύθερα , τον θέτει σε μόνιμο εκβιασμό , χωρίς αντιστάσεις , ένα άψυχο πράγμα ,ένα αναλώσιμο πάμφθηνο προϊόν, άμεσα αντικαταστάσιμο και φοβισμένο, τον θέτει για όλα αυτά ''λαθρομετανάστη'' και παράνομο για να τον εκμεταλλεύεται ολοκληρωτικά. 
Η εισβολή σήμερα του ιδιωτικού , χρηματοπιστωτικού και τραπεζικού τομέα επεκτείνει τους αποκλεισμούς ανθρώπων από την πρόσβαση τους στην υγεία και την παιδεία και προσπαθεί να ιδιοποιηθεί και να μετατρέψει σε εμπόρευμα τις ιδέες, τους σπόρους , το νερό , τα ανθρώπινα βλαστοκύτταρα. 
Σήμερα ζούμε την εποχή του ολοκληρωτικού καπιταλισμού που αποτελεί μονόδρομο η ολοκληρωτική αντικαπιταλιστική απάντηση. 


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template