Home » , » «Α-νυ-πα-κο-ή , η 24ωρη αρκεί» ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

«Α-νυ-πα-κο-ή , η 24ωρη αρκεί» ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.



Πουλώντας ένα ολόκληρο εργατικό κίνημα...


Εφτά μήνες περίπου μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην ψήφιση του μνημονίου ΙΙ , οι οποίες κατά την άποψη πολλών ήταν οι πιο μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων 20 χρόνων και γι’ αυτό φυσικά , η τότε – αξέχαστη συγκυβέρνηση Παπαδήμου , δια χειρός της ανεκδιήγητης ΕΛΑΣ έπνιξε κυριολεκτικά την Αθήνα στα δακρυγόνα και τους διαδηλωτές στο αίμα.

Εφτά μήνες περίπου από εκείνη την «νύχτα των δακρύων» στις 12 Φεβρουαρίου και τρεις μέρες από τώρα ξεκινά η πρώτη Πανελλαδική Απεργιακή κινητοποίηση.

Μια καθοριστική στιγμή , για την μελλοντική έκβαση των γεγονότων για τον κόσμο της εργασίας αλλά και για χώρα γενικότερα.
Γέλια αλλά και αποστροφή προκαλούν οι τηλεπικοινωνιακές φαμφάρες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ , σχετικά με το αν θα καταψηφίσουν ορισμένα μέτρα ή το συνολικό πακέτο.

Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση μυρίζεται , πως ξεκινά ένας νέος γύρος κινητοποιήσεων και λαϊκής αντίστασης και γι’ αυτό προσπαθεί να δημιουργήσει αυταπάτες περί νέου «αντάρτικου» στο εσωτερικό της και μια πιθανή καταψήφιση των νέων μέτρων.

Πράγμα αδύνατον , κατ’ αρχάς επειδή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ , ψηφίστηκαν πρόσφατα από το 40κάτι% του ελληνικού λαού (sic) για να διατηρήσουν στο απυρόβλητο την μνημονιακή πολιτική . Μόνο κάποιοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ενδέχεται να καταψηφίσουν τα μέτρα επειδή φοβούνται πως είναι πιθανοί υποψήφιοι για πολλά και ατελείωτα γιαουρτώματα…

Όσον αφορά τα περί καταψήφισης ορισμένων μέτρων , όπως οι περικοπές συντάξεων , αποτελούν καθαρή κοροϊδία και τίποτα παραπάνω , αφού και οι πέτρες γνωρίζουν πως το νομοσχέδιο θα κατατεθεί όλο σε ένα μόνο άρθρο.
Από την άλλη, παρατηρούμε εδώ και λίγες εβδομάδες να πραγματοποιείται μια τεράστια προσπάθεια για μεταφορά της πολιτικής ατζέντας , από τα νέα μέτρα αλλά και από την διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων στο θέμα των ακροδεξιών βαρβαροβλάκων της Χρυσής Αυγής και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία , καθώς αυτός που « τσιμπάει» περισσότερο είναι ο κόσμος της αριστεράς.

Φυσικά και με το δίκιο τους εξοργίζονται και παρακολουθούν τις κινήσεις της Χρυσής Αυγής , αλλά νομίζω ότι το έχουν παρακάνει , δίνοντας λιγότερη προσοχή στις κινήσεις της κυβέρνησης.

Από το παραπάνω λοιπόν, συμπεραίνουμε δύο πράγματα, πρώτον πως η άρχουσα τάξη ακόμη φοβάται την επανεκκίνηση των απεργιακών κινητοποιήσεων και δεύτερον , πως οι ίδιοι άνθρωποι δυστυχώς , συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον κοσμάκη με την ίδια χυδαιότητα… Αυτό όμως που ξεπερνά σε γελοιότητα ακόμη και την τραγική συγκυβέρνηση , είναι η «Δυναμική απάντηση της ΓΣΕΕ ,στα μέτρα»!

Μετά την Σαββατοκυριακάτική απεργία – παρωδία κατά την ψήφιση του Μνημονίου ΙΙ (κάτι που κυκλοφορούσε ως αστείο , μέχρι που ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος το έκανε πραγματικότητα) και την πολύμηνη αποχή από κάθε εργατικό αγώνα έρχεται η νέα 24ωρη γκάφα του Πράσινου προέδρου ως «δυναμική» απάντηση στα νέα μέτρα ύψους μέχρι και 15 δις (ακόμη δεν ξέρουμε) !!!
Είναι δεδομένο ,πως μια μαχητική και συγχρόνως ταξική συνδικαλιστική ηγεσία -και όχι σαν αυτή την ξεπουλημένη γραφειοκρατία , το λιγότερο που θα έπρεπε να πράξει , εδώ και ένα χρόνο θα ήταν η απεργία διαρκείας! το λιγότερο!

Έτσι λοιπόν την ώρα που η κυβέρνηση των γερακιών σε συνεργασία με τους καρχαρίες του ΔΝΤ , θα εφαρμόζουν τα μέτρα , καταστρέφοντας ότι έχει μείνει ακόμη όρθιο ο κ Παναγόπουλος μαζί με την εταιρεία του την ΓΣΕΕ, (γιατί σε εταιρεία έχει μετατραπεί πλέον – μην πω σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση) θα θυμούνται την μεγάλη συγκέντρωση την μέρα της ψήφισης που ούτε καν συμμετείχαν (γιατί μόνο σε συναντήσεις με τον ΣΕΒ και τον Δασκαλόπουλο συνηθίζει να πηγαίνει) !

Εκ του αποτελέσματος , τα μέτρα θα ψηφιστούν , αν και ο μόνος τρόπος για να μην ψηφιστούν είναι να συμβεί μια ακόμη μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων και του αγωνιζόμενου λαού , από αυτές που έχουμε δει ως τώρα.
Φυσικά κάτι τέτοιο – χωρίς να θέλω να απογοητεύσω- δεν είναι αρκετά εφικτό , καθώς η κοινωνία έχει κυριολεκτικά « μπουκώσει» από τόσα και τόσα μνημόνια και δεν καταλαβαίνει πια την διαφορά!

Από την άλλη παίζει σημαντικό ρόλο η διάλυση του πάλαι ποτέ δυναμικού ταξικού φρονήματος , στο συνδικαλιστικό κίνημα  και αυτό οφείλεται στην ενσωμάτωση και αδρανοποίηση της πλειοψηφίας των εργαζομένων από της κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τις συνδικαλιστικές τους παρατάξεις εδώ και χρόνια.

Με λίγα λόγια , το μεγάλο ξεπούλημα που διαπράττεται αυτή τη στιγμή στην χώρα , έχει σχεδιαστεί και ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν χτυπώντας πρώτα πρώτα , την βάση της όποιας αντίστασης… την εργατική τάξη.





Share this article :

1 σχόλιο:

  1. για τη φοροδιαφυγή στα καύσιμα θα πεις κάτι; μπα!!!!! να χαθεί το κοκό; ουαί υμίν φαρισαίοι υποκριτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template