Home » , » Εργατική παραγωγικότητα και κρίση

Εργατική παραγωγικότητα και κρίση   Του Βασίλη Πετρόπουλου vasilpetrop@hotmail.com
 

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της Στατιστικής 
Αρχής του Ηνωμένου Βασιλείου1 όπου δημοσιεύθηκε στην Βρετανική εφημερίδα Guardian2 παρατηρούμε ότι οι «Μαλάκες» Έλληνες (οι μπαταχτίδες, τα λαμόγια, οι κοπρίτες, οι άθλιοι μαλάκες σύμφωνα με τα κοσμητικά επίθετα του αλησμόνητου Θ. Πάγκαλου, εγγονού του Δικτάτορα Πάγκαλου) είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη.
Καλά διαβάζετε, Έλληνες! Οι Ελληνική εργατική τάξη εργάζεται περισσότερες ώρες και από τους Γερμανούς, Γάλλους, Ισπανούς, Βρετανούς και άλλους «δουλευταράδες».
Ακόμα και η μελέτη του ΟΑΣΑ  όπως δημοσιεύει η Wall Street Journal3
, αποδεικνύει ότι οι Έλληνες και οι Ιταλοί εργαζόμενοι είναι από τους πιο βαριά εργαζόμενους στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη. ¨The most recent data from the OECD covers 2008 and shows that in that year, Greek workers on average worked 48% more than their industrious German neighbors. The OECD data shows the average Greek worker spent 2120 hours at work compared with 1429 hours in Germany. Moreover, Greece is one of the only OECD countries in which workers were working longer in 2008 than in 1998.¨ Το ίδιο επιβεβαιώνει και με δημοσίευμα της η Εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ4 , όπου σύμφωνα με την Eurostat και την COE Rexecode η Ελληνική εργατική τάξη (δημόσιος και ιδιωτικός τομέας) αποδεικνύεται ότι είναι οι δεύτεροι πιο βαριά εργαζόμενοι στην Ευρώπη.
Άραγε θα ζητήσει συγγνώμη η Καγγελάριος και ηγέτιδα της Γερμανίας και ΕΕ , Α. Μέρκελ για τις απαξιωτικές δηλώσεις των τεμπέληδων του Νότου;;
Όμορφα λοιπόν αφού αποδείξαμε (με επίσημες έρευνες) για το ότι δεν είμαστε και τόσο «ταβλαδόροι» ας πάμε να απορρίψουμε και το δεύτερο σκέλος των «οικονομολόγων της πλάκας» ότι φταίει η αντιπαραγωγικότητα των Ελλήνων.
Σύμφωνα με το προηγούμενο δημοσίευμα  έρευνα της Εθνικής Βρετανικής Στατιστικής Υπηρεσίας στην εφημερίδα Guardian (βλ. πάνω) η Παραγωγικότητα των Βρετανών είναι στο 107,2 των Γάλλων 132,7 των Γερμανών 123,7 των Σουηδών 115,5 των Ισπανών 107,9 των Ιταλών 101,5 των Ιρλανδών 125,6 των Πορτογάλων 65,4 και των Ελλήνων 76,3 !

Να!! θα πει το φερέφωνο της αστικής τάξης με κάλυμμα οικονομολόγου εδώ φαίνεται ολοφάνερα ότι οι Έλληνες παρόλο που η Ελληνική εργατική τάξη εργάζεται παραπάνω ώρες δεν είναι τόσο παραγωγικοί άρα από εκεί προκύπτει η κρίση. Φυσικά αυτός ο μπλακαλουπολογισμός δεν έχει να κάνει με επιστημονική ανάλυση αλλά με ανάλυση του καφενείου, αλλά ας πούμε ότι τον δέχομαι! Τότε θα ήθελα πολύ απλά ο «φωτεινός εγκέφαλος οικονομικής σκέψης» να μου αποδείξει για ποιόν λόγω η Ελλάδα έχει τόσο υψηλό έλλειμμα επί του ΑΕΠ της ενώ η παραγωγικότητα της (76,3) είναι περισσότερη από των Πορτογάλων (65,4!!)!

Επίσης να μου αποδείξει γιατί η Ιρλανδία «ο Κέλτικος τίγρης», το παράδειγμα της Ευρώπης όπου φορολογούσε με μόλις 12,5% τις επιχειρήσεις (ναι, καλά διαβάζεται δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος με 12,5%) ενώ έχει τεράστια παραγωγικότητα (125,6 - μεγαλύτερη και από της Βρετανίας, Σουηδίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Φιλανδίας κτλπ) γιατί έχει εισέλθει στο ΔΝΤ και η εργατική της τάξη σφαγιάζεται καθημερινά καθώς και το έλλειμμα της σύμφωνα με την Eurostat ήταν το 2010 το μεγαλύτερο στην ΕΕ (θυμίζω της Βρετανίας ήταν το τρίτο μεγαλύτερο 10,4% , της Ελλάδας ήταν 10,5% - αλλά αναθεωρήθηκε στο 10,6%- (Georgiou ΕΛΣΤΑΤ speaking...) και της Ιρλανδίας άγγιξε το τρομακτικό ποσοστό 32,4%!!!!

¨In 2010 the largest government deficits in percentage of GDP were recorded in Ireland (-32.4%), Greece (-10.5%), the United Kingdom (-10.4%), Spain (-9.2%), Portugal (-9.1%), Poland (-7.9%), Slovakia (-7.9%), Latvia(-7.7%), Lithuania (-7.1%) and France (-7.0%)¨ Eurostat.

Γιατί η Ισπανία με υψηλή και αυτή παραγωγικότητα (107,9 - ακόμα μεγαλύτερη και από της Βρετανίας) ακολουθεί 4η στο έλλειμμα σύμφωνα με την Eurostat για το 2010. Για να μην αδικήσω μιας και η έρευνα που δημοσιεύθηκε στον Guardian πραγματοποιήθηκε λίγους μήνες πριν το 2012 - το έλλειμμα της Ιρλανδίας για το 2011 ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ :

(IMF) According to the four year plan, the government's estimate for the budget deficit in 2011 is 9.1 per cent.
Της Ελλάδας έκλεισε και επίσημα -σύμφωνα με τον Χρυσοχοϊδη- στο 9,6 % για το 2011 της , Ιρλανδίας της τρομερής παραγωγικότητας υπολογίζεται να κλείσει στο 9,1%.
Της Ισπανίας όπου και αυτή έχει μεγάλη παραγωγικότητα πάνω από 8% !

Ας μην μιλήσω για το εξωτερικό της χρέος - της Ιρλανδίας- ως ποσοστό επί του ΑΕΠ της διότι το external debt (δημόσιο και ιδιωτικό) υπολογίζεται σε 1,67 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ για το πρώτο τρίμηνο του 2011 (Q1) έναντι 405 ΔΙΣ ευρώ της Ελλάδας.

Ένα άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ στις 06/07/2010 στο ΈΘΝΟΣ5 αναγράφει ότι την περίοδο εκείνη το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας ενώ ήταν περίπου 163% το χρέος του «Κέλτικου τίγρη» άγγιζε το αστρονομικό ποσοστό του 1.052% !!!! 

Όπως αντιλαμβάνεστε τα χρέη δεν είναι ούτε αποτέλεσμα της παραγωγικότητας των εργαζομένων ούτε της ανταγωνιστικότητας είναι γέννημα της καπιταλιστικής διαχείρισης και ανάπτυξης!

Τελειώνοντας αφιερώνω την παρακάτω παράγραφο στους «Χριστιανούς και πατριώτες» της Χρυσής Αυγής και άλλων Εθνικιστικών - Φασιστικών οργανώσεων όπου κατηγορούν και τους μετανάστες ως υπαίτιους της κρίσης χρέους.

Ερώτηση: Οι μετανάστες ψήφιζαν τα νομοσχέδια και τις φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις;; Οι μετανάστες έρχονταν μόνοι τους στην Ελλάδα; Ή κάποιοι Ελληναράδες - πατριώτες τους έφερναν για να τους  εκμεταλλεύονται ως φτηνά εργατικά χέρια και

για να ρίξουν τα μεροκάματα χρησιμοποιώντας τους ως σύγχρονους δούλους;;;
Αλλά κάποιος να μου εξηγήσει πάλι τούτο.

Συγκρίνω πάλι την Βρετανία και την Ιρλανδία με την Ελλάδα (άσχετα και εάν δεν μπορείς να συγκρίνεις μια χώρα με διαφορετική γεωφυσική -οικονομική- παραγωγική και βιομηχανική υποδομή).
Εάν υποθέσουμε ότι οι μετανάστες ευθύνονται (πράγμα ηλίθιο και αντιεπιστημονικό!) ας μου εξηγήσει κάποιος με απλά Ελληνικά, για ποιόν λόγο η Βρετανία όπου είναι νησί και φυλά τα σύνορα της (με ακτοφυλακή, ραντάρ, ελέγχους) καθώς και η Ιρλανδία που είναι και αυτή νησί (και για να πάει κάποιος εκεί πρέπει να διανύσει τεράστια απόσταση από Αφρική - Ισπανία, αλλά και από την Ελλάδα την «είσοδο οικο-νομικών μεταναστών» προς Ιρλανδία, Αγγλία  πρέπει να διανύσει τεράστια χιλιόμετρα και να ξεφύγει χιλιάδων ελέγχων) έχει τεράστια ελλείμματα.; !! Όχι απλά μεγάλα... τρομακτικά!

Η Ιρλανδία από ότι ξέρω δεν μετέχει σε κάποιον πόλεμο ούτε εξοπλίζεται όπως η Ελλάδα. Το λέω για να προλάβω κάποιον που θα θέσει ως επιχείρημα ότι η Αγγλία μετέχει σε πόλεμο..ΝΑΙ! φυλά τα σύνορα της..στο Αφγανιστάν!!
Ούτε έχει «τάβλι και καθισιό» ούτε φορολογεί πολύ τις επιχειρήσεις της...
Η Ιρλανδική κυβέρνηση τότε;;
Γιατί αυτά τα ελλείμματα; Γιατί το ΔΝΤ;;

Υ.Γ. Ελπίζω κάποιος «φωτεινός» οικονομολόγος να μπορέσει με επιστημονικά στοιχεία και λόγο να αντιπαρατεθεί δημόσια μαζί μου και να αποδείξει το αντίθετο!
 
 

1. http://www.ons.gov.uk/ons/rel/lmac/hours-worked-in-the-labour-market/2011/rpt-hours-worked-in-the-labour-market.html
2.  http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2011/dec/08/europe-working-hours)
3. http://blogs.wsj.com/marketbeat/2012/01/10/greeks-and-italians-work-harder-than-americans/
4. http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=438305&h1=true
5. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=19092952


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template