Home » , » Εμπρός για ένα αριστερό ευρώ ;;;

Εμπρός για ένα αριστερό ευρώ ;;;

 Έντεκα περίπου χρόνια αφότου υιοθετήσαμε το ευρώ σαν εθνικό νόμισμα, για πρώτη φορά τίθεται όλο και από μεγαλύτερο μέρος του λαού ,το ζήτημα της δημιουργίας νέου εθνικού νομίσματος. 
Φυσικά το ζήτημα αυτό μπαίνει στην πολιτική επικαιρότητα σαν δίλημμα από τα μνημονιακά κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. 
Πολλοί λένε πως είναι άλλος ένας εκβιασμός του συστήματος μιας και το 80% του πληθυσμού είναι υπέρμαχοι του ευρώ, αλλά η ουσία είναι ότι υπάρχει δυναμικό ρεύμα κατά της ΕΕ και του ευρώ που αναγκάζει την άρχουσα πολιτική και μιντιακή τάξη να θέσουν ως κυρίαρχο πολιτικό αντίπαλο , τις φωνές που αποκηρύττουν τον ευρωμονόδρομο. 
Όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας αντιλαμβάνεται ,ότι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας   
οδήγησε στην διάλυση της Βιομηχανίας και της γεωργίας  καθώς και ότι το Ευρώ   
συρρίκνωσε την εσωτερική οικονομία και λειτούργησε σαν εργαλείο μετάδοσης της κρίσης στην χώρα μας . 
Επίσης υπάρχει και το κομμάτι εκείνο όπου δηλώνει πως δεν θέλει άλλες θυσίες για το ευρώ, σπάζοντας το δογματισμό του ευρωμονόδρομου και την καταστροφολογία της  “φτωχής” δραχμής. 
Δεν λέω ότι αυτά τα δύο κοινωνικά ρεύματα είναι πλειοψηφικά ,αλλά πλέον έχουν σημαντική δυναμική. 
Το σίγουρο είναι πως η ΕΕ και το Ευρώ ευθύνονται για την διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας και η παραγωγική ανασυγκρότηση μπορεί να έρθει μόνο έκτος ΕΕ και ευρωζώνης. 
Επιγραμματικά αναφέρω και το ζήτημα της μετανάστευσης , ένα πρόβλημα που είναι αποτέλεσμα των καταστροφικών πολέμων του ΝΑΤΟ και της μετατροπής της Ελλάδας από την ΕΕ σε “φυλακή ψυχών” με την επαίσχυντη συνθήκη του “Δουβλίνο 2”. 
Οι δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια προέρχονται και γι αυτό υπάρχουν μόνο εντώς της ΕΕ ,του Ευρώ και της εξάρτησης από την Ευρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα. Η ρήξη με τα μνημόνια σημαίνει ρήξη με την Ευρωζώνη και την ΕΕ. 
Γιατί πρώτα απ όλα ρήξη με το μνημόνιο σημαίνει ρήξη με την ευρωπαϊκή δανειοδότηση!  
Ποιά  δανειοδότηση και από ποιούς;  
Αυτούς που με τα δάνεια τους μας έφεραν σε αυτό το σημερινό χάλι; 
Ε, φυσικά και δεν θέλουμε ούτε την χρηματοδότησή τους ούτε αυτούς τους ίδιους! 
Στο πολιτικό επίπεδο , είναι δεδομένο πως το αστικό μπλοκ ήταν , είναι και θα είναι ο πιο φανατικός υποστηρικτής αυτής της καταστροφικής οικονομικής ένωσης . 
Άρα μόνο ρόλο για την διεκδίκηση ενός άλλου δρόμου γι αυτήν την κοινωνία παίζει η Αριστερά. 
Όμως πια αριστερά; 
Αυτή που θεωρεί το ''ευρώ ή δραχμή'' ψευτοδίλημμα; 
Και που δεν έρχεται σε ρήξη με το νόμισμα των ευρωπαίων τοκογλύφων; 
Ή Αυτή που θεωρεί πως η ΕΕ δεν είναι ένας ιμπεριαλιστικός πόλος , φτιαγμένος από και για τους κεφαλαιοκράτες, και διαδίδει πως αυτή μπορεί να αλλάξει; 
Ή ακόμα χειρότερα ,αυτή η αριστερά που δηλώνει πως η ΕΕ είναι το σπίτι των λαών και πρέπει να την προστατέψουμε πάση θυσία; 
Όσοι δηλώνουν πως θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουμε στο ευρώ και ταυτόχρονα δηλώνουν αριστεροί , ή λένε ψέματα ή δεν είναι αριστεροί.... 
Δεν μπορεί να υπάρξει καμία προοδευτική αλλαγή , καμία αριστερή κυβέρνηση που να καταφέρει να ανασυγκροτήσει την χώρα με την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων με  την παράλληλη παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση! 
Δεν μπορεί να υπάρξει καμία προοδευτική αλλαγή , καμία αριστερή κυβέρνηση που δεν θα διαγράψει μονομερώς τα χρέη της χώρας ! 
Δεν μπορεί να υπάρξει καμία προοδευτική αλλαγή , καμία αριστερή κυβέρνηση που δεν θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες και τον εθνικό παραγωγικό ιστό!  
Η μόνη ξεκάθαρη αριστερή απάντηση στο ζήτημα είναι η ρήξη με την ΕΕ και το Ευρώ , η μονομερής διαγραφή του χρέους, η εθνικοποιήσεις και η ανασυγκρότηση των παραγωγικών δυνάμεων ! 
Και γιατί το λέω αυτό ; 
Διότι η Ευρώπη δεν μπλοφάρει και αν οποιαδήποτε κυβέρνηση προσπαθήσει να αθετήσει ή να καταργήσει τα μνημόνια ,τότε θα τιμωρηθεί με αποπομπή από  το ευρώ άλλα με τους όρους τους , χωρίς πρόγραμμα για μία τέτοια κατάσταση , με τα χρέη να καλπάζουν και οι χώρα να οδεύει προς την ολοκληρωτική χρεοκοπία.... 
Άρα δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη , αριστερή , πατριωτική, απελευθερωτική θέση παρά η θέση εναντίον της ΕΕ , του ευρώ και του Χρέους ! 
Για να διώξουμε τους δοσίλογους και τους δυνάστες-δανειστές , πρέπει πρώτα να διώξουμε το κύριο αυτουργό της υπόθεσης: 
Να διώξουμε την ΕΕ από την Ελλάδα ! 
Να διώξουμε το Ευρώ από την Ελλάδα ! 
Και να γίνουμε έτσι, παράδειγμα αυτόνομου και αυτάρκη λαού σε όλη την Ευρώπη ,παρασύροντας την σε μία νέα αριστερή , σοσιαλιστική ένωση των λαών και όχι των τραπεζιτών... 



Share this article :

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ. Το "ευρώ πάση θυσία" σημαίνει ότι το σφάγιο στην θυσία αυτή είναι ο εργαζόμενος και τα δικαιώματά του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template