Home » » Το babushka.gr συζητά με τους “Orama”

Το babushka.gr συζητά με τους “Orama”


Το  babushka.gr  συζητά με τους “Orama”
Στην προσπάθεια μας να ενώσουμε και να προωθήσουμε όλες τις μικρότερες φωνές , το babushka.gr φιλοξένησε την  Hard Rock μπάντα “Orama” μιλώντας για την μέχρι τώρα πορεία της  πολλά υποσχόμενης μπάντας...

1)Πως ήρθε η ιδέα και πότε δημιουργήθηκε το σχήμα;
Το σχήμα δημιουργήθηκε το 2010 και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 10' κάναμε το πρώτο μας
live ως όραμα . Η ιδέα να παίξουμε ελληνικό ροκ ήταν κάτι ουρανοκατέβατο όπως όλα έρχονται ουρανοκατέβατα σε αυτή τη Μπάντα από την στιγμή που ξεκινήσαμε. Η ιδέα ήρθε ένα βράδυ που παίζαμε με μία ακουστική κιθάρα κάποια τραγούδια , αυτό μας ικανοποίησε και απλά το συνεχίσαμε.

2)ποια βήματα έχετε κάνει στο επίπεδο των συναυλιών και της δισκογραφίας.
Συναυλίες έχουμε κάνει αρκετές για τον καιρό που είμαστε μαζί σε διάφορες σκηνές  , έχουμε παίξει και με τα υπόγεια ρεύματα πριν την συνεργασία που είχαμε φέτος μαζί τους ("Θεός που μου ανήκει") Πρόσφατα παίξαμε μόνοι μία μεγάλη συναυλία στο καρναβάλι των αγίων Θεοδώρων που ο κόσμος άγγιζε τις 2000 αυτό ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμάς. Αλλά και άλλες πολλές μικρότερες. Έχουμε βγάλει 2
demo με  2 τραγούδια το καθένα .Το ένα λέγεται "Οι νεκροί συναντιούνται" Και το άλλο "Ξένη γη" Επίσης έχουμε και το πρόμο μας που βγήκε φέτος όπως προανέφερα με 5 τραγούδια και ονομάζεται "Ο θεός που μου ανήκει "Με τη συμμετοχή του Γρηγόρη Κλιούμη (Υπόγεια ρεύματα) Τα τραγούδια μας δεν τα έχει προωθήσει κάποια εταιρία γιατί δεν το κυνηγήσαμε κιόλας.

3)Το είδος τις μουσικής που παίζετε που θα το εντάσσατε;
Το είδος που παίζουμε Το θεωρούμε
hard rock με στοιχεία εναλλακτικού μέταλ. Το στυλ παιξίματος μας δεν αναγνωρίζεται μόνο από εμάς , αλλά και από τον κόσμο που μας ακούει θεωρώντας πως είναι κάτι το διαφορετικό στην ελληνική ροκ σκηνή. Βέβαια αυτό μπορείτε να το δείτε στις live εμφανίσεις μας ή σε πολύ λίγα υπάρχοντα τραγούδια στο internet γιατί στα ηχογραφημένα είχαμε επιλέξει περισσότερο τις μπαλάντες μας.

4)Πώς βλέπεται τα πράγματα στην ελληνική ροκ σκηνή;
Βλέπουμε κορεσμό από τον κόσμο ,γιατί πολλοί καλλιτέχνες έπαψαν να πειραματίζονται. Έχουν βρει τον ήχο τους και από κει και πέρα  Βγαίνουν για κάποιες εμφανίσεις και αυτό είναι όλο. Γι αυτό και έχει πάρει έδαφος ότι νέο βγαίνει. Πρέπει να είσαι τολμηρός για να κάνεις κάτι το διαφορετικό  ο κόσμος διψά για κάτι καινούριο και γι αυτό παίρνεις ένα ρίσκο. Εμείς σαν Όραμα Θέλουμε να προκαλούμε έντονα συναισθήματα στον κόσμο. Ή να μας λατρέψει ή να μας μισήσει, ως μπάντα έχουμε βαρεθεί τη μέση λύση.

5)πιστεύεται ότι η μουσική σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που ζούμε στην Ελλάδα συμβάλει στο να εμψυχώσει την κοινωνία;
Η κρίση είναι σχετική… Κρίση υπάρχει παντού και δυστυχώς όχι μόνο οικονομική. Και βέβαια η μουσική μπορεί όχι μόνο να εμψυχώσει την κοινωνία αλλά και να την ξεσηκώσει για ένα καλύτερο μέλλον. Αλλά δυστυχώς και η "μουσική" έχει γίνει οβίδα των βομβαρδιστικών των Μ.Μ.Ε και η ειδικότητα της είναι να
δίνει την ψευδαίσθηση στον κόσμο πως όλα πάνε καλά. Η άποψη μας; Μέσα από την μουσική θα μπορούσε να αλλάξει ολόκληρος ο πλανήτης.

6) Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Ήδη προετοιμάζουμε τον καινούριο μας δίσκο με όνομα "Μονόδρομος" με τις συμμετοχές του Χρήστου Θηβαίου και για άλλη μία φορά των υπογείων ρευμάτων .
Τα σχέδιά μας είναι μεγάλα και οι στόχοι μας επίσης , αλλά ο χρόνος μας έχει δείξει πως ότι ζητάμε έρχεται πάντα. Προχωράμε αργά και σταθερά δεν βιαζόμαστε. Η θέληση υπάρχει και αυτό μας κρατάει ζωντανούς παρόλα τα εμπόδια που έχουν βρεθεί κατά καιρούς μπροστά .

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template