Home » , » ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΜΝΗΣΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΜΝΗΣΙΑ


Γράφει ο Dr. Όου

 Όλοι μετρούν μέρες, ώρες και λεπτά μέχρι την συνεδρίαση της Βουλής  για την ψήφιση των νέων μέτρων που θα πλήξουν και θα οδηγήσουν στην καταβαράθρωση οποιαδήποτε αχτίδα ελπίδας είχε απομείνει στον λαό. Όλοι όμως αποφεύγουν να συνειδητοποιήσουν το έσχατο σημείο που έχουμε φτάσει  ως κοινωνία και αποποιούνται την ευθύνη που τους βαραίνει, το χειρότερο όμως σε ένα κοινωνικό σύνολο, όπως την προκειμένη στιγμή ,είναι πως ξεχνάμε, ξεχνάμε ποιοι είναι οι υπαίτιοι, ξεχνάμε τα σκάνδαλα, τις μίζες, τις δολιοφθορές, παραγκωνίζουμε την κοινωνική μνήμη δηλαδή την ικανότητα του συνόλου μια κοινωνίας να θυμάται και να δημιουργεί τα αντανακλαστικά εκείνα που την βοηθούν  να μην υποπέσει ξανά στα λάθη του παρελθόντος. Στην προκειμένη στιγμή προσπαθούν να αδρανοποιήσουν την κοινωνική μνήμη και να
καταστείλουν την οποιαδήποτε προσπάθεια αντιλόγου και αντίστασης .Παρ’ όλα αυτά συνεχίζουμε να είμαστε  τα πειθήνια όντα μιας χειραγωγημένης και καθοδηγούμενης καθημερινότητας εθελοτυφλώντας για τα πραγματικά προβλήματα, σταματώντας να αγωνιζόμαστε και υποκύπτοντας στις πιέσεις και στους εκβιασμούς .
Ξεχνάμε όμως μπροστά σε ποιους σκύβουμε το κεφάλι, είναι αυτοί που έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση,  που καταχρέωσαν του πολίτες και τώρα τους αναγκάζουν να επιβιώσουν σε απάνθρωπες  συνθήκες, που έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα και τώρα οδηγούν στην αυτοκτονία χαμηλόμισθους και συνταξιούχους,  αυτοί που είχαν στα χέρια τους την λίστα Λαγκάρντ και αιφνιδίως την έχασαν (χωρίς βέβαια να αγχωθούν ούτε και να ψάξουν να την βρουν).
Όλοι αυτοί με τα καθαρά χέρια και την καθαρή συνείδηση  με έμμεσο ή άμεσο τρόπο  δολοφόνησαν μετανάστες και έλληνες, έκλεψαν τα χρήματα που ανήκουν στον ελληνικό λαό και τώρα ζητούν ο ίδιος ο λαός να σφίξει το ζωνάρι και να υποκύψει στις πιέσεις, στις διαθέσεις και στις προσταγές της Τρόικας.
Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΚΑΘΑΡΗΣΕΙ, ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ : ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ
Μετά από δύο μνημόνια ο λαός δεν αντέχει άλλο, τα όρια και η υπομονή έχει εξαντληθεί. Ο  λαός έχει έρθει σε ρήξη με το ίδιο το σύστημα, με τον ίδιο τον κρατικό σκοταδισμό που χρόνια τώρα προσπαθεί να τον προβατοποιήσει, όμως ο λαός δεν ξεχνά, η κοινωνική αμνησία που προωθείται και προσπαθούν να επιβάλουν δεν θα πετύχει, ο λαός ξέρει τι του ανήκει και ξέρει ποια είναι η ιστορία του. Οι λαϊκές μάζες γνωρίζουν πως οι υπαίτιοι της κατάστασης δεν είναι οι μετανάστες όπως η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να μας πείσει  ( σαν καλό μακρύ χέρι του νόμου προσπαθεί να αποπροσανατολίσει, να εκφοβίσει και με οπαδικές τακτικές να φανατίσει) αλλά σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας οι εκμεταλλευτές και οι « πολιτισμένοι» καπιταλιστές χρησιμοποίησαν τους μετανάστες και γενικά τα φτηνά εργατικά χέρια για να δημιουργήσουν από πολιτισμούς έως αυτοκρατορίες. Μόνο στη Ελλάδα του Περικλή  ,του Σωκράτη και του ξένιου Δία ( όχι το σχέδιο της αστυνομίας για το προστάτη των ξένων λέω) οι δολοφονίες τον μεταναστών γίνονται από αυτούς που έχουν καθαρά χέρια, από την άλλη μεριά τις δολοφονίες των ελλήνων τις έχουν αναλάβει όσοι είναι στα έδρανα της Βουλής.
Το τρίτο μνημόνιο δεν είναι τίποτα άλλο από μια ταφόπλακα στο μέλλον μας, είναι το τελειωτικό χτύπημα σε μια κοινωνία που δεν σταμάτησε να μάχεται, είναι η ύστατη ευκαιρία να σηκώσουμε το ανάστημα και να διεκδική-
σουμε ένα μέλλον για μας, για τα παιδιά μας για τους επόμενους.
Η τρομοκρατία καλά κρατεί αλλά αυτό που με τρομάζει περισσότερο είναι πως συνηθίζουμε την κατάσταση, συνηθίζουμε  να μας κλέβουν και αρχίζουμε να κουραζόμαστε να παλεύουμε. Δεν μας αξίζει αυτό όμως, αυτή η χώρα ανήκει στον λαό και θέλουμε μια χώρα όπως την ονειρευόμαστε, θέλουμε μια κοινωνία από τον λαό, για τον λαό, θέλουμε την κοινωνία του λαού.
Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε πέρα από τους ίδιους μας τους εαυτούς, όταν κάποιος έχει χάσει τα πάτα είναι ελεύθερος και είναι η τελευταία του ελπίδα να διεκδικήσει όσα του έκλεψαν. Ας μην αφήσουμε λοιπόν κανέναν εκμεταλλευτή  να περιπαίζει τον λαό. Οι δρόμοι και οι πλατείες μας ανήκουν και θα μας βρούν απέναντί τους γιατί κανείς δεν αποφασίζει για μας χωρίς εμάς.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΤΟΝΟΣΕΙΣ , ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το μέλλον μας ανήκει, ας το διεκδικήσουμε…

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template