Home » , » Μονόφθαλμη Δικαιοσύνη

Μονόφθαλμη Δικαιοσύνη



Να θυμηθώ πως ουτοπία είναι αυτό…

Λένε πως η δικαιοσύνη είναι τυφλή, αυτό συμβολίζει και το
άγαλμα της με δεμένα τα μάτια με μαντήλι και τη ζυγαριά στο
ένα χέρι για να ζυγίσει τις καταστάσεις και το σπαθί στο
άλλο για να τιμωρεί ανάλογα.




Αυτό μας δίδαξαν στα σχολεία μας όσο μεγαλώναμε. Πως η δικαιοσύνη είναι τυφλή για να δικάζει δίκαια και αμερόληπτα, χωρίς επικρίσεις και συμφέροντα.
Φυσικά όσο ο καιρός περνούσε και αρχίσαμε να βλέπουμε τον κόσμο καθαρά μέσα από τα δικά μας μάτια και όχι μέσα από διδασκαλίες και κηρύγματα άλλων, αρχίσαμε να αντιλαμβανόμαστε την πραγματική έννοια της δικαιοσύνης.
Μας έγινε βίωμα η αδικία και η συστηματική καταπάτηση των ατομικών μας ελευθεριών. Ο νόμος και η τάξη, ήταν πάνω από όλα εργαλεία των εκάστοτε κουμανταδόρων για να πνίγουν τις όποιες αντιδράσεις στις διαφορετικές φωνές από αυτές που επιθυμούσαν αυτοί. Ένα μεγάλο βοήθημα εγκαθίδρυσης και επιβολής της δικής τους νομοτέλειας πάνω σε αυτή τη γη.
Ο φόβος φυλά τα έρμα λέει μια σοφή παροιμία του λαού μας. Έτσι λοιπόν και οι «έχοντες», με το νόμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα που επιθυμούν αυτοί, έσπερναν το φόβο στα μάτια του λαού για να κερδίσουν το σεβασμό και την απόλυτη υπακοή του στα θελήματα τους.
Έτσι λοιπόν και στις μέρες μας, οι «έχοντες» το νόμο στα χέρια τους, επιβάλλουν την τάξη που αυτοί ονειρεύονται και επιθυμούν με τη δικαιοσύνη στα μέτρα τους.
Μιας μονόφθαλμης δικαιοσύνης που αντιμετωπίζει τον κάθε πολίτη, τον κάθε «παραβάτη» του νόμου, σύμφωνα πάντα με τα δικά τους υποκειμενικά κριτήρια.
Ένας εχθρός του κράτους αντιμετωπίζεται εντελώς διαφορετικά από έναν εχθρό της κοινωνίας. Ο εχθρός των «εξουσιαστών» ελέγχεται και τιμωρείται με αυστηρότερα κριτήρια από έναν εχθρό του συνόλου της κοινωνίας μας.
πέρασε. Συνελήφθη από τις αστυνομικές(!!!!) αρχές του τόπου μας και ξυλοκοπήθηκε βάναυσα, ενώ δέχτηκε και δολοφονικό χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Με την κατηγορία της «ρίψης βομβών μολότοφ» και με μοναδικό στοιχείο τη μαρτυρία των οργάνων της τάξης που προέβησαν στη σύλληψη και στον ξυλοδαρμό, οδηγήθηκε πίσω από τα κάγκελα. Με υψηλότατο ποσό εγγύησης κάποιων δεκάδων χιλιάδων ευρώ!!!!!!!
Ένας Έλληνας πολίτης συμμετείχε στις μεγάλες διαδηλώσεις του μεσοπρόθεσμου τον Ιούνη που μας

Ένας άλλος Έλληνας πολίτης, συνελήφθη από αστυνομικά όργανα επειδή στις τσέπες του είχε ένα νυχοκόπτη!!!!!!!, ένα πυρσό και μερικά κέρματα. Προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα, πήγε στον ανακριτή και χώθηκε και αυτός πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Ένας ανήλικος οπαδός στοιβάχτηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής με κάθε λογής εγκληματία, επειδή απλά είχε το θάρρος και το θράσος να μην αποδεχτεί το ρόλο του δούλου που θέλει το καθεστώς να επιβάλλει στο σύνολο των οπαδών.
Ένας ακόμη εχθρός της κοινωνίας τους, ο οπαδός, χωρίς δικαίωμα έφεσης και ορισμού εγγύησης για την ελευθερία του, παρέμεινε πίσω από τα κάγκελα αρκετούς μήνες, περιμένοντας καρτερικά τη δίκη της πράξης του.
«Συγνώμη, αθώος». Άλλο ένα θύμα της έννομης τρομοκρατίας που καταπολεμά κάθε ελεύθερη φωνή, ακόμη ένας συνάνθρωπος μας που θυσιάστηκε στο βωμό του αγώνα για την διατήρηση των δικαιωμάτων μας. Είμαστε οπαδοί, όχι εγκληματίες.
Φυσικά για τη δικαιοσύνη οι εχθροί της κοινωνίας είναι πάντα στο απυρόβλητο. Τι κι αν τα απόβλητα των εργοστασίων τους μολύνουν το περιβάλλον, φαρμακώνουν τις πηγές μας και καταστρέφουν το μέλλον μας. Τι κι αν τα παράνομα υπερφορτωμένα φορτηγά τους σκοτώσουν δεκάδες αθώες ψυχές μαθητών στο δρόμο, κανένας από αυτούς δε θα οδηγηθεί στο δικαστήριο. Κανένας «δικός» τους δε θα οδηγηθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου για να αντιμετωπίσει τα θλιμμένα βλέμματα των γονιών των θυμάτων τους, μα το παραθυράκι του νόμου θα τους εξασφαλίσει το πληρεξούσιο στο μεγαλοδικηγόρο τους και θα τα ρυθμίσει όλα αυτός.
Στη ζυγαριά της δικαιοσύνης λοιπόν, συμφέρει να είσαι εχθρός της κοινωνίας, παρά του κράτους……..

Ξέρουμε καλά σε τι έχουμε μπλεχτεί… και γουστάρουμε πολύ… Να δώσουμε τις μάχες που μας αναλογούν… ξανά και ξανά… μέχρι να έρθει η δικαίωση μας…..

Θυμήσου πως ουτοπία είναι αυτό…..
….που όταν κάνεις ένα βήμα απομακρύνεται δυο,
Όταν κάνεις δυο, δεν είναι αρκετό,
Μα η ουτοπία σου προσφέρει το πιο σημαντικό,
Σε κάνει να προχωράς σε διατηρεί ζωντανό
(Μεθυσμένα Ξωτικά – Ιδιώνυμο)




 

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template