Home » » ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

   
Ξυπνάς κάθε μέρα πας στη δουλειά  γυρίζεις σπίτι και άντε καμιά φορά για αλλαγή, περνάς από καμιά τράπεζα και προσπαθείς  να βγάλεις ή να πληρώσεις κανένα δάνειο. Περπατάς κάθε μέρα στον ίδιο δρόμο  στο ίδιο πεζοδρόμιο, τίποτα δεν αλλάζεις. Εσύ δεν αλλάζεις τίποτα. Τα πάντα γύρω σου  παλιώνουν, σαπίζουν  και εσύ δεν αλλάζεις τίποτα!!  
  Στη δουλειά σου έχετε μείνει οι μισοί. Σε λίγο θα φύγετε και εσείς. Οι τράπεζες σταμάτησαν να σε γλύφουν, οι τζαμαρίες τους έχουν γίνει τεράστιοι σιδερένιοι φράκτες (αφού σίγουρα τις διέλυσαν στη προηγούμενη πορεία που εσύ προφανώς δεν ήσουν). Το πεζοδρόμιο που περπατάς κάθε μέρα έχει γεμίσει ζητιάνους και μετανάστες που πεθαίνουν από την πείνα, και στο αγαπημένο σου φανάρι βρίσκεται τώρα μια ομάδα μπάτσων έτοιμοι να κατασπαράξουν τον κάθε αβοήθητο που υποτίθεται ότι απειλεί την όμορφη ρουτίνα σου. Όλα λοιπόν έχουν αλλάξει μα εσύ δεν αλλάζεις τίποτα!! 
  Είτε το θες μίζερε φίλε μου είτε δεν το θες,  σου λέω πως βρίσκεσαι στη μέση ενός παγκόσμιου πολέμου ο οποίος έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και δεν προβλέπεται να σταματήσει σύντομα. Να είσαι σίγουρος  πως  είναι πιο σκληρός και πιο βάναυσος από κάθε άλλο πόλεμο. Είναι ο πόλεμος που θα ξεχωρίσει τους καταπιεστές από τους καταπιεσμένους. Είναι ο πόλεμος που θα ξεχωρίσει τους μίζερους και τους προσκυνημένους, από αυτούς που  έχουν το θάρρος να δώσουν τα πάντα για να κερδίσουν την αξιοπρέπεια και την ελευθερία τους. 
   Πάρε θέση λοιπόν!! Άλλαξε κάτι στην άθλια ζωή σου!   






Οι πολιτικές του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού σε παγκόσμια κλίμακα έχουν διαστάσεις πολεμικής, λένε οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ, και ο «πόλεμος» με πέτρες και ρόπαλα ενάντια σε όσους προσπαθούν να τον επιβάλλουν έχει ήδη αρχίσει. Με αφορμή τις κινητοποιήσεις στο Σιάτλ στο γύρισμα της χιλιετίας οι σκηνοθέτες ακολουθούν τα κινήματα διαμαρτυρίας ανά τον κόσμο και καταγράφουν τις στιγμές σύγκρουσης.       
   Ο Τέταρτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι συνταρακτικές εικόνες πόνου και αντίστασης, που χρειάστηκαν πάνω από δύο χρόνια για να συλλεχθούν από όλες τις άκρες του πλανήτη, συντίθενται σε ένα ενιαίο πλαίσιο, μέσω της αφήγησης. 




Ο τέταρτος παγκόσμιος πόλεμος από tvxorissinora



Share this article :

1 σχόλιο:

  1. Νομίζω ότι η τελευταία φράση: Πάρε θέση λοιπόν!! Άλλαξε κάτι στην άθλια ζωή σου! τα λέει όλα. Και όχι απλά άθλια. Σκατά! Πνιγόμαστε μέσα στα σκατά! Θέλουμε αέρα! Και ο μοναδικός τρόπος να τον αποκτήσουμε είναι να βάλουμε ο καθένας το λιθαράκι του. Ξεβολευτείτε από τους αναπαυτικούς καναπέδες σας και ξεσηκωθείτε για μία άλλη κοινωνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template